Bağcılar'a 4 yeni metro hattı

Bağcılar'a 4 yeni metro hattı

Belediye Başkanı Çağrıcı, ilçenin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda, ilçeye 4 yeni metro hattı açılacağını açıkladı.

Bağcılar Belediyesi, ilçe statüsü kazanmasının 20'nci yılı nedeniyle bir toplantı düzenledi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı toplantıda yaptığı açıklamada, ilçeye Beşiktaş, Bakırköy, Esenler Otogarı ve Atatürk Havalimanı'ndan olmak üzere 4 yeni metro hattı yapılacağını, Otogar hattının ilkbaharda hizmete gireceğini, diğerlerinin de ihale aşamasında olduğunu söyledi. 


Bağcılar Belediyesi, 1992 yılında Bakırköy'den ayrılıp ilçe statüsünü kazanmasının 20'inci yılında bir basın toplantısı düzenledi. Holiday Inn Otel'de düzenlenen toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Belediye Meclis üyeleri katıldı. Toplantıda Bağcılar Belediyesi'nin kurucu başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar'ın 20 yılda eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan şehirciliğe kadar gelişen yüzünü anlattı. Kıyıklık, "Türkiye son 10 yılda akıl almaz bir ilerleme kaydetti. Belediyecilik bu nesil tarafından çok yollar katetti. Bağcılar'ın gelişimi uyumlu bir kadro olmasından dolayı. Tek hedefimiz vardı, Bağcılar'ı bir adım daha ileriye nasıl götürebiliriz. Doğrudan demokrasinin uygulandığı yerdir. Kadın meclisleri, engelli meclisleri, halk meclisleri bunun güzel bir örneğidir" dedi. 

FATİH'TEN ALINTI
Fatih Sultan Mehmet'in "Hüner bir şehri yaşanır kılmaktır. O da yetmez, orada yaşayanların mutluluğunu sağlamaktır" sözüyle konuşmasına başlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, "Bağcılar'da halkla birlikte Bağcılar'ı yönetmekle yola çıkıldı. Ankara'dan, belediye binasından hizmet üretme devri kapandı. Halkla birlikte yürümek şehri yönetmek arzusu kanunlarla birlikte gerçekleşti. 20 yıl önce konuşulanlarla şimdi konuşulanlar 20 yılı çok güzel özetliyor" diye konuştu. 

Başkan Çağırıcı, 20 yılda Bağcılar'da inanılması güç bir değişimin yaşandığını belirterek, "İşte bu gün o günkü Bağcılar'dan bugünkü Bağcılar'a neleri konuşuyoruz. 5 yıldızlı otellerin, kongre merkezlerinin konuşulduğu, meslek liselerinin konuşulmadığı Bağcılar'da bugün iki tane üniversiteyi konuşuyoruz. Bir tane metromuz önümüzdeki ilkbaharda Bağcılar'da açılacak. Yine Beşiktaş'tan bir metro ihale aşamasında. Hava alanından Bağcılar'a bir metro ihale aşamasında" ifadelerini kullandı. 

Bağcılar'a verdiği destekten dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür eden Başkan Çağırıcı, "Bireylerin mutluluğuna ulaşmak için dezavantajlı durumlardaki o farklılıkları kapatmak adına kadınlar, engelliler adına yapılan çalışmalar çok farklı. Kadın aile merkezlerimizde kadınlara yönelik uzman psikologların, hukukçuların olduğu seminerlerin verildiği; eğitim verdiği 30 meslek branşında ürettiği ürünleri satmak için stantların verilmesi pozitif ayrımcılığın en güzel örneğidir" şeklinde konuştu. 

BAĞCILAR'DA ÖNCELİK EĞİTİM 

Engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için imkanlarını seferber ettiklerini belirten Başkan Çağırıcı, verilen hizmetler doğrultusunda Bağcılar'ın engelsiz bir şehir statüsüne ulaştığını söyledi. Çağırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Kadınıyla erkeğiyle, engellisiyle bireyin mutluluğuna, bireyin mutluluğu ile toplumun mutluluğuna ulaşacağımızı düşünüyoruz. 92 yılında Bağcılar belediye olduğunda 11 park varken, bugün 175 parktan bahsediyoruz. Yeşil alan sayımız günden güne artıyor. Ama tabi bu devede kulak kalır. Kentsel dönüşümle birlikte bu alan sayısı artacak." 

Eğitime çok önem verdiklerini ifade eden Başkan Çağırıcı, "Eğitim birinci önceliğimiz oldu ki, 92'de 16 tane okul, nüfus 300 bin iken bugün 92 okul, 746 bin nüfus. Bu da yeterli değil, çalışmalarımız artacak. Yeni bir projemizle birlikte Bağcılar'da 20 milyon gibi bir bedelle okulların çevre düzenini, dış cephelerini sivil mimariye kavuşturuyoruz. Okullara kapalı spor salonu çalışmalarımız devam ediyor. Bağcılar'da önümüzdeki dönem okullar açılana kadar 7 tane yüzme havuzunu bitirip inşa edeceğiz. Bağcılar'da çocuklarımız 12 ay boyunca burada ücretsiz yüzebilecek. 

Sosyal sorumluluk projelerinin en en güzel örneğini veriyor, en güzel sonucu alıyoruz. Ayrıca bu hizmetlerin siyasi istikrarla paralel olduğunu belirtmek isterim" diye konuştu. 

Çağrıcı, ayrıca hükümet konağının proje aşamasında olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Bağcılar'ın 20 yılını özetleyen sinevizyon gösterimi sunuldu. -

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.