Bağcılar'a Bulgar misafir

Bağcılar'a Bulgar misafir

Bulgaristan’ın Madan Belediye Başkanı Fahri Molaysenov ve beraberindeki belediye meclis üyeleri Bağcılar’ı ziyaret etti. Bulgaristanlı heyet, özellikle Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde kadınlar için açılan kursların kadınlar için çok önemli bir akti

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bulgaristan’dan gelen heyet ile Bağcılar Ertuğrul Gazi Parkı ve Osmanlı Konağı’nda bir araya geldi. Yemekte konuşan Madan Belediye Başkanı Molaysenov, Türkiye’de  

İstanbul Pendik Belediyesi ile ‘kardeş belediye’ olduklarını belirterek, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Çağırıcı’dan kardeş belediye uygulamaları ile ilgili bilgi aldıklarını söyledi. Bağcılar’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Molaysenov, “Türkiye’de yaşayan Bulgaristanlı kardeşlerimiz var. Yıllardır Türkiye ile ilişkilerimiz iyi durumda ve bunun devam etmesini arzu ediyoruz.” dedi.

 

MADAN’I TDBB’YE DAVET ETTİ

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin çatısı altında 18 ayrı ülkeden, 1024 üyesi bulunduğunu ve sürekli temas halinde olduklarını kaydederek, “Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ni, belediyeciliğin bir okulu gibi görüyoruz ve Bağcılar olarak biz de bu çatı altındayız. Söylemiş olduğumuz ülkeler arasında zaman zaman çalışmalar yapıyoruz ve bu çalışmalara sizleri de dahil etmek Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak bizleri mutlu edecektir” diye konuştu.

Yemek sonrası Başkan Çağırıcı, Madan Belediye Başkanı Fahri Molaysenov’a ziyaretlerinden dolayı bir çini tabak hediye etti.

 

KADIN VE AİLE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ’NE TAM NOT

Heyet, yemeğin ardından Bağcılar Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi ile Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Tacettin Dergahı Müzesi’ni gezerek bilgi aldı. Bulgaristanlı heyet, özellikle Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde kadınlar için açılan kursların kadınlar için çok önemli bir aktivite olduğunu ifade etti. Molaysenov, kadınların istihdama katılmasının ve devletin İŞKUR ile buna katkı vermesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Merkezin önünde satış stantları olması da kadınlar için önemli bir avantaj olmuş” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.