Bağdat Caddesi'nde yıkım

Bağdat Caddesi'nde yıkım

Bağdat Caddesi'nde, deprem riski taşıdığı belirlenen 50 yıllık bir bina Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkıldı. Yıkım çalışmalarını yerinde izleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy'deki 30 bin civarındaki binadan yaklaşık 27 bininin yı

Bağdat Caddesi'nde 50 yıl önce yapılan 5 katlı Tevfik Paşa Apartman'ı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında apartman sahiplerinin başvurularıyla yetkili bir firma tarafından incelendi. İnceleme sonucunda binanın deprem açısından büyük risk taşıdığı belirlendi. Belediye tarafından tapusuna şerh konulan binaya yıkım ruhsatı çıkarıldı. Saat 11.00 sıralarında bina iş makineleriyle yıkılmaya başlandı. 

Yıkım çalışmalarını yerinde izleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kentsel Dönüşüm Projesi'ni uygulamaya Bağdat Caddesi'nden başladıklarını söyledi. Uygulamanın Bağdat Caddesi'nde başlamasının tamamen tesadüf olduğunu belirten Öztürk," Bostancı'da ve Moda'daki binaların durumu da bunlardan farklı değil. Şu ana kadar yıkılması gereken ve raporu alınmış başka binalar da var. Bundan sonra bu süreç daha hızlanacak. Kadıköy'de yapılmış 30 bin 500 binanın sadece 2 bin 800 tanesi 1998 yılından sonra yapıldığına göre, demek ki 27 bin civarında bina risk taşıyor. Dolayısıyla buradan geriye giderek 10-15 bin binanın hemen yenilenmesi gerekiyor. İnşallah bize o süreç tanınır. Çünkü depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz." dedi. 

Bu arada yıkım sırasında çevreye toz sıçramaması için bir itfaiye aracından da yıkılan binaya su sıkıldığı görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.