Bağış: Birileri nöbetçi provokatörleri yeniden göreve çağırıyor

Bağış: Birileri nöbetçi provokatörleri yeniden göreve çağırıyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Çok hassas bir dönemden geçerken maalesef birileri nöbetçi provokatörleri yeniden göreve çağırdı. Dün Sinop’ta yaşananlar, üzerinde düşünmemiz gereken gerçeği bir kez daha ortaya koymuştur.” dedi.

Bakan Egemen Bağış, Küçükbakkayköy’deki Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nda (TSÇV) düzenlenen Cerebral Palsy’li (CP) çocuk ve gençlerin sosyal yaşama katılımlarının ve rehabilitasyon hizmetlerine erişimlerinin artırılmasını hedefleyen ‘Cerebral Palsy’mle Hayattayım’ konulu projenin tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıya; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Valisi Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Bağış, “Bu bizim proje geleneklerimizin göreneklerimizin de bir şartıdır. Biz, Allah sizin ne biçimlerinize ne de bedenlerinize bakar fakat o sizin yüreklerinize bakar, diyen peygamberin ümmetleriyiz. Bu proje bir kez daha önümüze koyuyor ki temiz yüreklerin önüne hiçbir şekilde set çekilemez. Bizim empati kurabilmemiz lazım. Toplumsal engelleri de ortadan kaldırmak lazım. Çok hassas bir dönemden geçerken maalesef birileri nöbetçi provokatörleri yeniden göreve çağırdı. Dün Sinop’ta yaşananlar, üzerinde düşünmemiz gereken gerçeği bir kez daha ortaya koymuştur. Sinop sıradan bir yer değil. 1933 yılında Sinop Cezaevi, Sabahattin Ali’nin ‘aldırma gönül aldırma’yı ele aldığı yer Sinop Cezaevi'ydi. Sinop Cezaevi'nde maalesef bizim edebiyatımıza yön vermiş entelektüeller orada mahkum olarak kalmıştır. Ancak bugünün Türkiye’si artık o eski Türkiye değil. Türkiye’de artık o karanlık günlerin geride kaldığını herkesin fark etmesi lazım. Sinoplu Diyojen’in söylediği gibi, ‘gölge etme başka ihsan eylemez’ diyeceğiz' gibi. Bu ülkede biz inadına kardeşlik, inadına barış, inadına tüm engelleri birlikte yıkmalıyız. Türkiye olarak daha huzurlu, daha aydınlık, barış içerisinde yaşamayı hak ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bağış sözlerini Mevlana’nın, “Bir mum diğerini yakmakla ışığından hiçbir şey kaybetmez.” sözüyle tamamladı.

BAKAN ŞAHİN: KAMUDAKİ ENGELLİ ÇALIŞAN SAYISI 27 BİNE ULAŞTI

Bağış’ın ardından konuşma yapan Fatma Şahin ise, “Başbakan’ın açıkladığı önemli bir paket vardı. Engelli kardeşlerimizin istihdamıyla ilgili. Geldiğimiz nokta itibarıyla kamudaki yüzde 3’ü doldurmak için çok büyük bir çaba sarf ettik. 5 bindi kamudaki yaklaşık engelli istihdamı. Bugün 27 bine ulaştık. Geçen hafta Başbakan müjdeyi verdi, 8 bin 150 kardeşimizi daha istihdama kazandıracağız. Hala engelli kardeşlerimizin üniversiteye gitme oranı yüzde 2 buçuk. Açılan kadroyu engelli kardeşlerimizin doldurması için o alt yapının olması lazım.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şahin ve Bağış, Metin Sabancı Vakfı'ndaki spastik çocukları ziyaret etti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.