Bağış, Esenlilerle oruç açtı

Bağış, Esenlilerle oruç açtı

Esenler Belediyesi’nin “Konu Komşu İftardayız” sloganıyla her akşam başka bir mahallede gerçekleştirdiği iftar programına AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katıldı. Bağış, Havaalanı Mahallesi’nde vatandaşlarla okul bahçesine kurulan masalarda ift

Esenler Belediyesi’nce “Konu Komşu İftardayız” sloganıyla düzenlenen iftar programlarının sonuncusu Havaalanı Mahallesi’nde bulunan Tacirler İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirildi.  İftara; Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Özkan, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Engin Güvenç, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İftar sonrasında bir konuşma yapan AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Özkan, yıllarca aynı sokakta oturup bir birini tanımadan yaşayan insanların bir sofrada buluşmalarına vesile olan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile ekibine teşekkür etti. Ramazanın Esenler’de ruhuna uygun bir şekilde yaşandığına dikkati çeken Özkan, her ramazan bir iftarını Esenler’e ayıran Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’a da şükranlarını sundu. 
 
Özkan’ın ardından konuşan AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Engin Güvenç ise, “Biz paylaşmayı seven bir milletiz. Ramazan ayı da ekmeği, sevgiyi, birlik ve beraberliği paylaşmak için en iyi fırsat” diyerek konuşmasını tamamladı.

HERKESLE SELAMLAŞALIM
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da, “Konu Komşu İftardayız” iftar programları sayesinde, Ramazan’ı hep birlikte ruhuna uygun bir şekilde yaşamalarından dolayı duydukları mutluluğu ifade ederek konuşmasına başladı. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ramazan ayında, ‘Selamı Yayınız’ konseptini uyguladığını hatırlatan Göksu, “Bu Ramazan’da selamı yayarak, selamlaşarak bu topraklarda bir olduğumuzu, birlikte olduğumuzu, kardeş olduğumuzu, Ramazanla beraber kardeşlik ve dostluğumuzu yenilediğimizi yeniden hatırlamalıyız diyorum. Bizler yerel yönetimler olarak, sizlerin emanetini üstlenmiş insanlar olarak bu Ramazan’ı Ramazan gibi yaşayabilmeniz için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmemin gayreti içerisindeyiz” dedi. İftar programlarının sadece iftar sofrasıyla kısıtlı kalmadığını ve sahura kadar birçok değişik etkinlikle mahalle sakinleriyle birlikte olduklarını vurgulayan Göksu, Kadir Gecesi’nde “ 10 Bin Hatim 100 Bin Dua”  programına herkesi davet ederek konuşmasını tamamladı. 
 
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Volkan Bozkır ise; programa katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, Ramazan’ın nefsi terbiye etmek için eşsiz bir fırsat olduğunu ifade etti. Ramazan’da dünyanın her tarafındaki insanların sıkıntılarını düşünmek ve onlara yardımcı olmak gerektiğini belirten Bozkır, Esenler’in her mahallesinde iftar sofraları kuran Esenler Belediyesi’ne de teşekkür etti.

BAĞIŞ DA İMRENDİ 
Programda son konuşmayı yapan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış sözlerine, Havaalanı Mahallesi sakinleriyle aynı sofrada iftar yapmaktan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek başladı. Esenler halkının kendisine gösterdiği konuk severlik için de teşekkür eden Bağış, “Az önce başkanımız Kadir Gecesi’nde Esenler Dörtol Meydan’da gerçekleştirilecek olan (10 Bin Hatim 100 Bin Dua)  programından bahsetti. İmrendim doğrusu. Keşke ben de o akşam burada olsaydım. Ancak başka bir ilçeye sözüm var. O akşam dualarınızda bizleri de unutmayın” dedi. Ramazan’ın kelime anlamının ‘ateşi yutan’ demek olduğunu ifade eden Bağış, “Biz de bir birimizin ateşini yutabilmeli, empati kurabilmeli, bir birimizin derdiyle dertlenebilmeliyiz.  Çok şükür Esenler’de bunu gerçekleştirebilen havayı yakalamışsınız. Ne güzel Umut kardeşim gibi bir ilçe başkanımız, Tevfik kardeşim gibi de bir Belediye Başkanımızla birlikte Esenler’de Ramazan’ın gerçek anlamını, dostluğu, kardeşliği, dayanışmayı, paylaşmayı sizler başarmışsınız. Ben de bunu başaran insanlarla bu iftar sofrasını paylaşmaktan büyük onur duydum” diyerek konuşmasını tamamladı. 
 
Konuşmaların ardından çocuk animasyonlarıyla devam eden program, Nihat Hatipoğlu’nun oğlu Sait Hatipoğlu duygu yüklü anlatımı ve Havaalanı Mahallesi sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen “Sahurdan Sehere” programıyla sona erdi.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.