Bağış’tan Kılıçdaroğlu’na çağrı: “Öğrenmek için geç değil”

Bağış’tan Kılıçdaroğlu’na çağrı: “Öğrenmek için geç değil”

Bağcılar’da uygulanan “Öğrenmek İçin Asla Geç Değil” projesinin kapanış programına katılan AB Bakanı Egemen Bağış CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulundu.”

Milletimizin vicdanından müebbet muhalefete mahkum edildiniz” diyen Bağış, “Sayın Kılıçdaroğlu, öğrenmek için geç değil. Gelin Bağcılar’ı bir görün. Belki o müebbet muhalefetten kurtulursunuz” dedi.

Bağcılar’da bir yıldır uygulanan “Öğrenmek İçin Asla Geç Değil” projesinin kapanışı yapıldı. Programa Başmüzakereci ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, proje paydaşı STK temsilcileri ile proje kapsamında seminerlere katılan vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, proje hakkında bilgiler verdi. Bağcılar’ın Avrupa Birliği projelerinde öncü olduğunu ifade eden Çağırıcı, “Öğrenmek İçin Asla Geç Değil”, projesinin 159 bin avroluk bir bütçeye sahip olduğunu ve bunun 119 bin avrosunun AB tarafından, geri kalan kısmının ise Belediye olarak kendilerince karşılandığını belirtti. Çağırıcı, proje kapsamında ilçedeki sivil toplum kuruluşlarında 200 seminer düzenlendiğini söyledi. Bu seminerlere 2 bin 200 kişinin katıldığı bilgisini de veren Çağırıcı, projenin diğer önemli ayağının ise öğrencilere yönelik olduğunu söyledi. Nasrettin Hoca fıkralarının ilk defa bu proje ile AB projelerine konu olduğunu anlatan Çağırıcı, “Nasrettin Hoca fıkralarından oluşan kitabı 25 bin öğrencimize dağıttık” dedi.

8-10 yıl öncesine kadar Türkiye’de kimsenin AB projelerini bilmediğini söyleyen Çağırıcı, Bağcılar’da uygulayan projelerin tüm kurumların ortak başarısı olduğunu söyledi.

BAĞIŞ: BAĞCILAR’IN KERAMETİNDEN YARARLANIRIZ
Konuşmasına, “Bu anlamlı proje sebebiyle burada olmaktan büyük onur duyuyorum” diyerek başlayan Bakan Egemen Bağış, “Bugün gerçekten Bağcılar’da çok hayırlı bir projenin kapanış törenini birlikte yapıyoruz ve bu projenin bütün paydaşlarına gerçekten şükranlarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

Bağcılar’ın ilçe olduğu 1992 yılının önemli olduğunu ifade eden Bağış, o dönemin Bağcılar’ı ile bugünün kıyas bile edilemeyeceğini söyledi. Bağcılar’da ki başarıyı gören İstanbulluların 1994’te Başbakan Erdoğan’ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiğini hatırlatan Bağış, “Sayın Başbakanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ortaya koymuş olduğu başarı 2002 3 Kasım’ında Türkiye’nin önünü açtı. Şu anda da sadece bu bölgenin değil ta Arakan’dakilerin bile, Şam’dakilerin, Halep’tekilerin bile, Saraybosna’dakilerin bile, Türk dünyasından, Asya’dan, Avrupa’dan, Afrika’dan Somali’den insanların umudu haline geldiğimizi görüyoruz. O yüzden Bağcılar her şeyin başlangıç noktası. O yüzden Lokman kardeşim çok iyi bilir ki onun bir telefonu ile buraya gelip sizlerle birlikte olmaktan büyük keyif duyarız. Gerçekten Bağcılar çok değerli bir yer, bizler de Bağcılar’ın bu kerametinden sizlere hizmet etme noktasında yararlanırız” dedi.

ÖĞRENMEK İÇİN GEÇ DEĞİL
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da seslenen Bağış sözlerini şöyle sürdürdü: “Bağcılar’dan bir çağrıda bulunmak istiyorum; Cumhuriyet tarihinde milletimizin vicdanından müebbet muhalefete mahkum edilmiş bir Cumhuriyet Halk Partisi var. O, ana muhalefet partisinin, çok değerli genel başkanına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, öğrenmek için geç değil. Gelin Bağcılar’ı bir görün. Bakın engelli kardeşlerimizin, burada aldıkları başarılarla, kendilerinin değil, ailelerinin, ilçelerinin, ülkelerinin imajını nasıl değiştirdiklerini gelin görün ve asıl engelin kalplerde olmadıkça, zihinlerde olmadıkça engel tanımadığını sizler de öğrenin. Belki o müebbet muhalefetten kurtulursunuz.”

Türkiye’de eğitimde farklı bir noktaya doğru gidildiğinin altını çizen Bakan Bağış, sözlerini şöyle tamamladı: “1923’den 2002’ye kadar bu ülkenin bütçesinin en büyük kalemi hep Milli Savunma Bakanlığı’na ayrılmıştı. Paralarımız silaha yatırılmıştı. AK Parti’nin geldiği tarihten itibaren Milli Eğitim Bakanlığı ilk sırada yer almıştır. Ama 2002’den bu yana AK Parti’nin geldiği tarihten bu yana bir numaralı kalem Milli Eğitim Bakanlığı olmuştur. Çünkü Türkiye’yi eğitimle kalkındıracağımıza inanıyoruz.”
Program kapsamında, İstanbul Milletvekili Harun Karaca, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da yaptıkları konuşmalarda projenin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik etti. Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ise yaptığı konuşmada, Bağcılar’ın farklı yönlerine dikkat çekti ve ilçenin AB projeleri başta olmak üzere farklı kaynaklardan sağlanan fonlarla farklı projelerin uygulandığı bir ilçe haline geldiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, Hüseyin Goncagül Tiyatrosu tarafından Nasrettin Hoca Tiyatrosu sahnelendi ve seminerlere katılan katılımcılara sertifikaları verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.