Bakan Çelik’ten yabancı ülke vatandaşlarına çağrı: Huzur ve güven içinde olun

Bakan Çelik’ten yabancı ülke vatandaşlarına çağrı: Huzur ve güven içinde olun

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’ne yapılan bombalı saldırıyı değerlendirdi.

Çelik, “Dünyanın her yerinde olabilecek bir saldırı Türkiye’de meydana gelmiştir. ABD vatandaşları başta olmak üzere bütün yabancı ülkelerin vatandaşlarına şunu söylemek isterim: ‘Kendi evinizdeki gibi güven ve huzur içinde olun. Hiçbir şeyin tehdidi altında değilsiniz.” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanan Ömer Çelik’i İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde tebrik ziyaretinde bulundu. İki bakan da dün Ankara’da meydana gelen bombalı saldırı ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Olayın hemen ardından ABD büyükelçisini cep telefonundan aradığını ifade eden Bakan Ömer Çelik, “Güvenlik görevlimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazeteci Didem kardeşimize acil şifalar diliyorum. Güvenlik görevlimizin şehit olması hepimizi derinden yaralandı. Başka yaralılar var. iyileşecekler.” diye konuştu.

Terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yetkin ve güvenli bir ülke olduğunu vurgulayan Çelik, “Dünyanın her yerinde bu tip saldırılar oluyor. Güvenlik güçlerimiz zanlıyı hemen tespit etti ve kimliği ortaya çıktı. Bizim yapmamız gereken doğru bildiğimiz yolda ilerlemektir. Dünyaya verdiğimiz mesaj şudur: ’Türkiye güvenli ülkedir. Bir terörist saldırısı altında değildir. Dünyanın her yerinde olabilecek bir saldırı Türkiye’de olmuştur. Üzerine de kararlılıkla gidiliyor.” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'DE GÜVENLİK SORUNU YOK'

ABD vatandaşları olmak üzere bütün yabancı ülkelerin vatandaşlarına seslenen Çelik, “Kendi evinizde gibi güven ve huzur içinde olun. Türkiye’de hiçbir şeyin tehdidi altında değildir. Görevlilerimiz elinden geleni yaparak, güvenliğinizi sağlamaya devam edecektir. Türkiye’de güvenlik sorunu yoktur.” şeklinde konuştu.

Terörün dili, dini, ırkı ve milliyetinin bulunmadığının altını çizen AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise şöyle konuştu: “Terörün hepsine karşı ilk günden itibaren uluslar arası bir mücadele gerekmektedir. Bu süreçte dün yapılan saldırı ABD Büyükelçiliği’ne yapılan bir saldırı değil, ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna yapılmış bir saldırı olarak nitelendirilmektedir. Bu konuda ilgili makamlar gerekli açıklamayı yapacaklardır. Ama biz de AB üyesi ülkelerde terörle mücadele konusunun ne kadar önemli olduğunu anlatmaya devam edeceğiz. Bu süreçte terör belasıyla mücadelede bütün vatandaşlarımızın fikri ne olursa olsun, herkesin el birliği yapması ve bunun için birlikte ter dökülmesi gerekir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.