Bakan Davutoğlu: "Çocuklar, Ramazan Gibi Masumdur"

Bakan Davutoğlu: "Çocuklar, Ramazan Gibi Masumdur"

Türkiye'nin ilk "Çocuk İftarı"na katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Çocuklar, Ramazan gibi masumdur" dedi.

Esenler Belediyesi'nin ilk kez gerçekleştirdiği "Çocuk İftarı", binlerce çocuğu iftar sofrasında buluşturdu. Esenler Stadyumu'nda düzenlenen iftar sofrasına 5 bin çocuk ve anneleri katıldı. Ramazan'ın ilk iftarını eşi Sare Davutoğlu'yla birlikte "Çocuk İftarı"nda açan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na çocuklar yoğun ilgi gösterdi. İftardan saatinden sonra sergilenen çeşitli oyunlar, animasyon gösterileri ile çocuklar gönüllerince eğlendi. Çocuklara ayrıca günün anısına oyuncaklar hediye edildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Esenler Belediye'sine kutsal Ramazan ayında çocukları unutmadığı için teşekkür ederek, "Öyle günler vardır ki, bereketi feyzi bütün dünyayı kuşatır. İşte Ramazan'ın ilk günü, böyle günlerden biri. Böyle bir günde bizleri bir araya getiren, bu güzel faaliyeti organize eden değerli Belediye Başkanımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Ramazan'la en çok bütünleşen kitle çocuklardır. Çünkü çocuklarımız, Ramazan gibi masumdurlar. Çocuklarımız Ramazan gibi renklenir ve özenirler. Çocuklarımızdan Allah ayırmayı nasip etmesin ama ayrıldığımızda aynı Ramazan'dan ayrılmış gibi hüzün duyarız. Çocuklarımızın bu masumiyeti Ramazan'da hepimizi masum olmaya çağırır. Hepimizin hayatındaki en güzel hatıraları, çocukluktaki Ramazan hatıralarıdır. Gece davul sesleriyle kalkılan sahurlar, top sesiyle başlayan iftarlar, o uzun teravih namazlarıyla büyük feyz aldığımız o güzel geceler. Çocuklarımızın da bu feyzli Ramazan gecelerinden en güzel şekilde istifade edeceğini umuyorum" diye konuştu.

Bakan Davutoğlu, dünya çocuklarına barış dileyerek, "Sevgili çocuklar Ramazan'ı doyasıya yaşayın. Ramazan, herkesten çok sizin hakkınız. Siz Ramazan'ı hak ediyorsunuz. Böyle sofralarda bir araya gelirken, bu hazzı yaşayamayan başka çocukları da zihninizden çıkarmayın. Somali'de bir dilim ekmek için bekleyen kardeşlerinizi, Suriye'de bugün ızdırap içinde ailelerinden ayrılmış olan kardeşlerinizi, iftar sevincini yaşayamayan kardeşlerinizi hiç unutmayın. Çocukların barış, esenlik içinde yaşayacağı bir dünya hayal edin ve o dünya için yaşayın. Cenab-ı Hak başta ülkemiz olmak üzere İslam dünyası ve bütün insanlığa bu Ramazan'ı barışın, huzurun egemen olduğu bir Ramazan eylesin" dedi.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise, "Bundan böyle herkes bilsin ki, Esenler'de Ramazan'ın ilk günü, çocukların iftar günüdür. Çünkü çocuklar birinci gün oruç tutarlar. Geleneğimizde vardır. Çocukların ilk günleri anne babaları tarafından satın alınır. Biz bu gelenek doğrultusunda böyle bir uygulamayı başlattık" diye konuştu. Konuşmaların ardından yapılan havai fişek gösterisi, renkli görüntüler oluşturdu. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.