Bakan Yazıcı aşure dağıttı

Bakan Yazıcı aşure dağıttı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul'da Mimar Sinan'ın anısına bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Mimar Sinan Adına Aşure Dağıtımı" etkinliğine katıldı. Mimar Sinan Türbesi'ni ziyaret ettikten sonra halka kendi elleriyle aşure dağıtan Yazıcı, vatand

Gürsoy Grup tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen programda konuşan Yazıcı, Osmanlı sosyal hayatında önemli bir yer tutan ve Muharrem ayının onuncu günü pişirilen aşurenin, Osmanlı döneminde esnaf teşkilatı mensupları tarafından da törenlerle halkla dağıtıldığı, bu faaliyetin halk arasında birlik ve beraberlik duygularının gelişmesine büyük etkisi olduğunu ifade etti. 

Bakan Yazıcı, "Günümüz Türkiye'sinde, ticaret örgütlerinin üst çatısı olan, esnaf sanatkar odalarını, kooperatifleri bünyesinde barındıran Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, gelenekselleşen bu etkinliği devam ettirmekte, bu bağlamda gerçekleştirilen faaliyetleri desteklemektedir" diye konuştu. 

Mimar Sinan'ın; "Her sene Muhharem ayının onuncu günü, vakfın gelirlerinden 300 akçe harcanarak çeşitli yiyecekler hazırlansın ve halkla dağıtılsın" sözlerini hatırlatan Yazıcı, şunları söyledi; 

"Eserleri ile hala ayakta duran Ulu Mimarımız, dünya uygarlığına büyük katkı sağlamış bir zattır. Hem onun vasiyetini yerine getirmek, hem de Osmanlıdan günümüze kadar gelmiş bu güzel ve anlamlı geleneği sürdürmek, üzerimize düşen görevlerden bir tanesidir." 

'MEZHEP AYRILIĞI DEĞİL MÜSLÜMAN KARDEŞLİĞİ'

Muharrem ayının, Müslümanların ortak hafızasında yer alan büyük bir acının tarihi olduğuna dikkat çeken Bakan Yazıcı, "Bu elim hadise özellikle milletimiz başta olmak üzere, mezhebi ne olursa olsun, bütün Müslümanların asırlardır dinmeyen ortak acısı olmuştur. Günümüzde bütün Müslümanlara düşen önemli görevlerden biri, bu tür müessif olaylardan ibret almak, dersler çıkarmak ve birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmaktır." dedi. Konuşmasında Muharrem ayının önemine vurgu yapan Yazıcı, "Bugün biz Müslümanlara düşen vazife, mezhepsel ayrılıklar üzerinde durmaksızın Müslümanların kardeşliğini savunmaktır. Başta şehidler efendisi Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle, hürmetle, hasretle yad ediyor, Muharrem ayının milletimizin kardeşliğinin daha da kenetlenmesi için vesile olmasını diliyorum." diye konuştu. Gürsoy Grup yetkililerine de teşekkür eden Yazıcı, "Dün olduğu gibi bugün de ticaretle iştigal eden insanların bu tür etkinliklere ev sahipliği yapması takdire şayan bir harekettir. Bu anlamda Gürsoy Grup yönetimine teşekkür ediyorum" diye sözlerini tamamladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.