Bakan Yıldırım : Amacımız Hemşerilerimizin Çilesini Sona Erdirmek

Bakan Yıldırım : Amacımız Hemşerilerimizin Çilesini Sona Erdirmek

Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen 'Erzincan'ın 95. Kurtuluş Şöleni Şenlikleri'ne Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül katıldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programın açılış kon

"YOLLARI BÖLDÜK, MİLLETİ BİRLEŞTİRDİK"
Açılış konuşmasından önce protokolde yerini alan Yıldırım, 20 bin Erzincanlı'nın bu programla bir araya geldiğini belirterek, "Erzincan deyince akla can geliyor. 24 ayar insan geliyor. Erzincan insanı kurtuluş yıldönümünde kendine yakışanı gösterdi" diye konuştu. Programın açılış konuşmasını yapan Yıldırım," Şimdi 2013'teyiz. 10 yıl geçti. 10 yılda Türkiye'de neler oldu, dünyada neler oldu, Erzincan'da neler oldu, şöyle bir bakalım. Türkiye'de, dünyada ülkeler krizden krize koşarken ülkemiz krizler bir yana kalkınmada 4 nala devam etti. Türkiye'nin her tarafını bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik" dedi.

"HAVAYOLU HALKIN YOLU"
Ülke genelinde havalimanlarını hizmete açtıklarını belirten Bakan Yıldırım, "Havayolunu halkın yolu yapacağız dedik. 8 milyon vatandaşımız uçakla seyahat edebilirken bugün 65 milyon vatandaşımız uçakla seyahat edebiliyor. İşte hava yolunun halkın yolu olması böyle bir şey. Hizmetler anlatmakla bitmez. Bunların detayına girecek değilim. Ben bunları şimdi söylüyorum. Erzincan'ın 2003'te doğalgazı, üniversitesi, çevre yolu, Sivas'a otoyol gibi bölünmüş yolu var mıydı? Yoktu, şimdi var" diye konuştu.

"İLKLER BİTMİYOR LİSTE UZUYOR"
Kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yıldırım, "İlkler, yapılanlar bununla da bitmiyor. Liste uzayıp gidiyor. Hiç merak etmeyin sizin evladınız, sizin içinizden biri beni bu göreve layık gördünüz. Değerli Başbakanım sayın Recep Tayyip Erdoğan da bize güvendi ve bize Türkiye'nin ulaştırmasını emanet etti. Onun emanetini, sizin güveninizi boşa çıkaracak hiçbir işin içinde olmadım. Hep ülkem için çalıştım, çalışmaya da devam edeceğim. Amacımız siz hemşerilerimizin çilelerini sona erdirmek, memleketimizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmaktır. Buna ahdettik, buna azmettik. Sözlerimin sonunda size sayın Başbakanımızın selamlarını, sevgilerini iletiyorum" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.