Balkan gecesi iktidarla muhalefeti buluşturdu

Balkan gecesi iktidarla muhalefeti buluşturdu

İstanbul'da yaşayan Rumeli göçmenleri, büyük göçün 100'üncü yılında bir araya geldi, birlik ve beraberlik gösterisi yaptı. Geceye CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başmüzakereci Bağış ve eski Bakan Akşener de katıldı.

Rumeli'den göçün 100'üncü yılında düzenlenen 3. Büyük Rumeli Balkan buluşmasına iktidar ve muhalefet partisi temsilcileri de katıldı. Sinan Erdem Spor Kompleksi'nde gerçekleşen program, Rumeli havaları ile başladı. Gecede Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Meral Akşaner, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış yer aldı. 


'TARİHTEN DERS ÇIKARMALIYIZ'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programda yaptığı konuşmada, geçmişte balkan coğrafyasında yaşanan dramın bugünlerde Ortadoğu'da yaşandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu yıl Balkan savaşlarının 100'üncü yılı. Rumeli'den hazin göçün 100'üncü yılını anıyoruz. 100 yıl önce büyük bir trajedi yaşandı. Sonuçta Balkanlardaki Müslümanların 100'de 35'i sürülmüş 100'de 27'si katliama uğramıştır. 100 yıl sonra Balkanlardan ayrıldık. Güzel Türkiyemize geldik. Bizim gönlümüz Balkanlarda. Gönlümüz o güzel insanlarla yaşıyor. Onlarla aynı havayı soluyor. Tarih geçmişte yapılmış ve şu an elimizde olan ve istikbali gösteren bir dürbündür. Geçmişte Balkanlarda yaşanan dramın benzeri bugünlerde Ortadoğu'da yaşanmaktadır. Bu oyunu Osmanlı'yı parçalayıp yutmak isteyen egemen güçler yeniden sahneye koymak istiyorlar. Tarihten ve yaşanan sonuçlardan ders çıkarmak hepimizin görevidir" dedi. 


BAĞIŞ: MİLYARLARI UMUTLANDIRDINIZ
Bakan Egemen Bağış da konuşmasında, bu gecede iktidar ve muhalefet partisi olmadığını, sadece Rumeliler ve Rumeli'yi sevenlerin olduğunu vurguladı. Bakan Bağış sözlerine şöyle devam etti: "Burada Anadolu'nun dört bir yanında Rumeli'den Türkiye'nin zenginleşmesine, kalkınmasına emek harcayan kardeşlerimizle birlikte bütün Rumeli coğrafyasına sizlerin birlik ve beraberlik içeren anlamlı mesajlarını iletiyorum. Yaklaşık 2 saattir bu salondayım. Bu akşam burada gördüğümüz bu birliktelik hepimizin umutlarını artırdı. Sizlerin bir ve beraber oluşunuz sadece Türkiye'yi değil Türkiye'yi kendine umut olarak gören milyarları da umutlandırıyor" diye konuştu. 


AKŞENER: EY GAFİLLER, ÖCALAN'IN HEYKELİNİ YAPIN DA GÖRELİM 

TBMM Başkanvekili Meral Akşener ise, "Ben Drama doğumlu anne babanın çocuğuyum. Balkanlar denince aklıma hep annanemin ve anamın sesi gelir. Ben 5 yaşındaydım. Annanem kısık bir sesle 'Çalın davullar çalın, çaydan aşağıya. Mezarımı kazın dostlar belden aşağıya' derdi. Bize bayrak sevgisini öğretti annelerimiz. Biz bu bayrak için ölürüz. Gözümüzden sakınırız. Çünkü bu baş bu bayraktan başka gölgesinde sığınacak başka bir sembolümüz yoktur. Şimdi buradan seslenmek isterim ki. Bir Rumeli kızı olarak seslenmek isterim ki. Ey bu bayrağı indirmek isteyenler kimse elinizi kırmasa biz elinizi kırarız. Ey gafiller Abdullah Öcalan'ın heykelini yapacakmışsınız. Yapın da görelim. Heykeli yapan o elleri kırarız. Bu irade o elleri kırar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.