Balyoz davasındaki çıkışı nedeniyle Kocasakal'ın 4 yıl hapsi istendi

Balyoz davasındaki çıkışı nedeniyle Kocasakal'ın 4 yıl hapsi istendi

İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 10 Baro yöneticisi hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığı öğrenildi.

Hazırlanan iddianamede Kocasakal ve baro yöneticisi 9 avukat hakkında 'Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs' suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istendiği öğrenildi.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 10 Baro yöneticisi hakkında "Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs" iddiasıyla başlattığı soruşturmayı tamamladığı iddia edildi. Hazırlanan iddianamede Kocasakal ile arkadaşlarının 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasının istendiği öne sürüldü.

Ümit Kocasakal ve diğer baro yöneticileri, 6 Nisan 2012'de Silivri'de görülen Balyoz Davası’nı protesto eden sanık avukatlarına destek vermek üzere duruşma salonuna gelmişlerdi. İstanbul Barosu yöneticileri, duruşmalara katılmayan sanık avukatları için ayrılmış olan bölüme geçmiş, Baro Başkanı Ümit Kocasakal da elinde bulunan yazılı bir açıklamayı, mahkeme heyetine hitaben okumuştu.

Kocasakal, okuduğu açıklama metninde mahkemenin adil yargılama hakkının ihlali, silahların eşitliğine aykırı davranışları ve avukatlık mesleğinin onurunu zedeleyen uygulamalardan vazgeçmesini istediklerini söylemişti. Mahkeme Başkanı Ömer Diken ise "Bizim hiçbir kuruluşun denetimine ihtiyacımız yok. Yargının denetimi kendi mekanizması içindedir" diye karşılık vermişti. Mahkeme heyeti, Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 10 avukat hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkemenin suç duyurusu üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Necip Doğan tarafından 'Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs' suçlamasıyla Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu Baro yöneticisi 10 sanık hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında ifadelerinin alınması için adliyeye davet edilen Kocasakal ve arkadaşları, savcılığa gitmemiş ve haliyle de ifade vermemişlerdi. Daha sonra Baro yönetiminin Beyoğlu'nda olması nedeniyle ifadelerinin talimatla alınması için Çağlayan'da bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılğı'na yazı yazılmıştı. Ancak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, bu talimat evrakını, gereğini yerine getirmeden Silivri'ye iade etmişti. Savcı Necip Doğan'ın, bu gelişmelerin ardından Kocasakal ve arkadaşlarının ifadelerini alamadan haklarında 'Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs' suçunu işlemekten iddianame hazırladığı iddia edildi. Edinilen bilgiye göre Kocasakal ve 9 arkadaşı hakkında 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.