Başakşehir’den dev teknolojik imza

Başakşehir’den dev teknolojik imza

Başakşehir Belediyesi, dünyadaki teknolojik bazlı ürünlerin pazarda ilk defa denenmesi ve alıcısıyla buluşması için ASELSAN, NETAŞ, ARGELA firmalarıyla mutabakat metni imzaladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dün yapılan imza töreninde yaptığı konuşmada projenin önemine değinerek, yeni teknolojilerin ilk deneneceği ilçe olan Başakşehir Belediyesi’nin 2023 hedefini çok iyi kavradığını dile getirdi. Yıldırım, “Başakşehir Belediyesini ve Başkan Mevlüt Uysal’ı tebrik etmek isterim. Başakşehir’deki evlere 1 GB internet veriliyor. Akıllı şehir hayaldi gerçeğe dönüştürülüyor. Bu vatandaş için çok büyük imkandır. Bu güzel vizyonel çalışmaları için tebrik ederim.” dedi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da ilçede yapılan proje ve çalışmaları anlattı. Uysal, “İlçemiz yakın geçmişte ENOLL tarafından Living Lab yetkisi verilen ilk belediye oldu. Hedefimiz ICT endeksinde 3-5 yıl içinde ilk 10’a girmektir. İlçemizde ortak baz istasyonları kurduk. Her eve 1 GB internet veriyoruz. Bu teknolojinin üzerine pek çok yenilik eklenerek vatandaşımızın yaşamı kolaylaştırıyoruz.” diye konuştu.

İmza töreninde 4G uygulamalarının deneneceği ilçe olan Başakşehir adına Belediye Başkanı Mevlüt Uysal protokol metnine imza attı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.