Başbakan Erdoğan öğrenci ve hocalardan destek istedi

Başbakan Erdoğan öğrenci ve hocalardan destek istedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi hocaları ve öğrencilerinde çözüm sürecine destek istedi. Erdoğan, “Bizi bölmek istiyorlar. Ne olur bu çözüm sürecini çok sıkı tutalım. Artık bu işi bitirmemiz lazım” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi’nin 130. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında “Fahri Doktora” ünvanına layık görüldü. Marmara Ünivresitesi Haydarpaşa Kampüsü’nde yapılan törende konuşan Başbakan Erdoğan, akademisyenler ve öğrencilerden çözüm sürecine destek istedi.
 
Terör konusunun bitirilmesi gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, “Bizi bölmek istiyorlar. Ne olur bu çözüm sürecini çok sıkı tutalım. Şu 30 senede bu iş için harcanan para, yeni bir Türkiye imar eder. Öyleyse bu işi bitirmemiz lazım. Eğer bugün Güneydoğu’da, Doğu’da işsizlik çok daha fazla ise bunun en önemli sebebi terördür” dedi.
 
Geçen hafta Gaziantep’e yaptığı ziyareti hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Orası da Güneydoğu Anadolu. Ama oraya terör giremedi. Giremediği için Gaziantep’e 5 organize sanayi bölgesi yetmedi. 6. ve 7. organize sanayi bölgelerini kuruyorlar. Ve ‘talebi karşılayamıyoruz’ diyorlar. Girişimci bu noktada bu kadar iyi ve işsizlik diye bir şey yok. ‘Biz Suriye’den gelenleri çalıştıralım’ diyorlar. Demek ki terörün olmadığı yerde durum nereden nereye geliyor. İnşallah bunu başaracağız. Yüzlerce yıldır yankılanan bu dayanışma bu barış sesini binlerce yıl bu topraklarda hakim kılma zorundayız. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi. Kardeşlik denildiğinde bazıları rahatsız oluyor. Kardeş, anne baba karşısında aile içinde eşit olan iki kişidir. Bizim kültürümüzde bu var. Bizim Türkiye’de kardeşlik hukukunu güçlendirecek, devlet karşısında 75 milyonun Türkiye ailesi içinde eşit olmasını mutlaka tesis edeceğiz. Onun için Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığını çok önemsiyorum” diye konuştu.
 
Bu noktada üniversitelere büyük görevler düştüğünü söyleyen Erdoğan, şunları söyledi;
  “Bilimi ırkçılığa köle eden rejimler oldu. Gelip geçtiler ve hayırla anılmıyorlar. Bizde de üniversiteleri bu tür ayırıcı ideoloji merkezler haline getirmek isteyenler oldu, onlar da hayırla anılmıyor. Üniversiteler bilim merkezleri olarak topluma yol gösteren kurumlar olarak kardeşliğin de yüceltildiği özgür merkezler olacaklar. Türkiye’de kardeşlik hukukunun güçlenmesini, üniversitelerimizin çok daha fazla katsı vermesini yürekte diliyorum”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.