Başbakan'dan sicil affı için tarih..

Başbakan'dan sicil affı için tarih..

Başbakan Binali Yıldırım, "Sicil affı düzenlemesi bu hafta Meclis'te görüşülecek ve yürürlüğe girecek" dedi. KOBİ'lere verilecek 50 bin liralık kredi için de konuşan Yıldırım, "Başvuran ve şartları uygun olan herkes bu krediyi alacak" dedi.

TESK ve TESKOMB heyetini Çankaya Köşkü'nde kabul eden Başbakan Yıldırım, esnaf ve zanaatkarlara seslendi. Esnaf kredileri ile ilgili müjde üstüne müjde veren Başbakan Yıldırım, sicil affı ve ahilik fonunun en kısa sürede Meclis'e getirileceğini açıklmadı. Ortaköy saldırısı ile ilgili 'Hiçbir şekilde birbirimize düşürmeye kimsenin gücü yetmeyecek" diyen Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle: 

"Bizim esnafımız, sınırsız kar etme arzusunu yenmiş, iş ahlakından taviz vermeyen esnaftır. Türkiye ekonomik krizleri aşabildiyse burada sizin sağlam duruşunuzun çok büyük katkısı vardır. 2002'den beri gerçekleştirdiğimiz atılımlarda sizin katkınız çok büyüktür.Ak Parti olarak cumhurbaşkanımızın liderliğinde yola çıkarken dedik ki; İnsanı yücelt ki devlet yaşasın... 2002'den bu yana bütün düzenlemelerimizde insan merkezde oldu. İnsanın olmadığı yerde ne yaparsanız yapın kıymeti yoktur. Biz bu millete efendilik değil hizmetkarlık yapmaya geldik. Sosyal devlet vatandaşının sesine kulak veren, sesini duyuramayanları bulup ona destek olandır. Bugüne kadar yanınızda olduk, bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz."

KOSGEB KREDİLERİ GENİŞLETİLECEK

Esnafımız için bir çok adım attık. Ana başlıkları ile şöyle: Sizin camianızın konuştuğu bir şey vardı; emekli olup dükkan açtığınızda vergi ödüyordunuz. Bunu kaldırdık. Geçte olsa kaldırdık. Kredi kullanabilen kooperatif sayısını iki katına çıkardık. Kredi kullanan esnaf sayısı 130 bine çıktı. Kadın kooperatifleri başlattık. Destek sistemini hayata geçirdik. Şimdi bir milyonun üzerinde esnafa 60 milyon lira kredi kullandırdık. Nereden nereye... Bunun da yarı faizini biz karşılıyoruz.

Esnafa 1 yıl ödemesiz 3 yıllık destek veriyoruz. Bunun için bir kaynak var. 2016 yılı için 15 bin esnafa bu imkan tanıdık. Müracat 250 bine dayanmış. Ne yapmamız lazım. Vatandaş şunu bilmez, kardeşim ben 15 bin kiye vereceim niye bu kadar müracat ettiniz diyemeyiz? Bunun bazı şartları var. Şartları kim tuttuyorsa vereceğiz.Bu kaynak 15 binin üzerine çıkacak. Gerekirse başka taraflardan alacağız. Bunun bir planlaması var tabi. İncelenecek, başka imkanlardan faydalanmıyorsa, bunlar gözden geçirilecek. Faizsiz kredi uygulama kapsamında 48 bin 355 esnafa 1.5 milyar lira dağıtmışız. Sur'da zarar gören esnafa 50 bin liralık faizsiz kredi veriyoruz.
 

SİCİL AFFI DÜZENLEMESİ BU HAFTA MECLİS GELİYOR

Hem bankaların verileceği krediler, hem devletin verdiği destekler... Bunların hepsinin sağlıklı işlemesi için esnafın sicilinin düzgün olması lazım. Bunun için sicil affı getiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Sicil affı düzenlemesi bu hafta mecliste görüşülecek ve yürürlüğe girecek.

AHİLİK FONU

Ahilik ve esnaf fonu kuruyoruz. İşler her zaman iyi gitmez. Günün birinde işsiz kaldınız, dara düştünüz, ne yapacağım diye düşünüyorsunuz. İşte yardım alabikleceğiniz esnaf ve ahilik fonu var.Bu fon devlet ve milletin birlikte elini taşın altına koymasıyla oluşuyor. Yaniz siz iki koyun bir de biz diyoruz. Böylece bu paralar biriksin.Talep esnaf temsilcilerinden geldi, biz de talebin doğru bir talep olduğunu değerlendirdik. 1.5 ay gibi bir sürede olgunlaştırdık. Bu düzenlemeyi de çok kısa bir süre içerisinde genel kurula getireceğiz. Fona 18 lira devlet, 35 lira esnaf ödeyecek.İki yıl katkının devam etmesi lazım. İki yıl para vereceksin, prim düzenli ödenecek. Bir şey olduğunda ödediğin prime bakacağız.Sınırları 711 lira ila 1422 lira arasında para verilecek. allah bereket versin, yokluktan iyidir.
 

"BELLİ Kİ BUNLAR DERS ALMAMIŞ..."

Şu 6 ay içerisinde bir darbe geçirdik ki bu darbe başka ülkelerin başına gelseydi yerle yeksan olurdu. Ama biz, milletimizin, liderimizin, Cumhurbaşkanımızın sayesinde bu alçaklara bu bayrağı çiğnetmedik, bu vatanı teslim etmedik. Belli ki bunlar ders almamış, şimdi üçü, beşi birden geliyor. Alayı gelsin, hepsinin canına okuruz. Çünkü bizim arkamızda millet var. Bizi korkutacak olan bu milletin duasını, desteğini kaybetmektir. Kararlılığımız nettir, bunlar asimetrik eylemleriyle ne yapmaya çalışırsa çalışsınlar asla bizi durduramayacaklar. Tabi geleceğimizin teminat altına alınmasının önemli bir evresindeyiz.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ...

Anayasa değişikliği gündemimizde.. 'Efendim, anayasa değişikliğine ne hacet var', 'Niye anayasa değişikliği ile uğraşıyorsunuz, terör var' diyorlar? Bakın, bunların hepsi tuzaktır, tam da bugün anayasa değişikliği en büyük ihtiyaçtır. Neden anayasa değişikliği ile uğraşıyoruz; Bir düşünün eğer 15 Temmuz'da bir koalisyon hükümeti olsaydı, ne olurdu bu ülkenin hali? Türkiye güçlü olmak mecburiyetinde.. Türkiye hem ateşi söndürüyor, hem dimdik ayakta kalıyor. Vatandaş iki tane görev veriyor; diyor ki ey cumhurbaşkanı ben seni 5 yıllığına seçtim. "Bize vadettiğin işleri yap, bahane istemiyorum" diyor. Mevcut sistemde bir tek meclisi seçiyorsunuz, hükümetin kim olacağını bilmiyorsunuz. 7 Haziran'da ne oldu? Her kafadan bir ses çıktı! Allah'tan beş buçuk ay sürdü. Bu topraklarda kalıcı olmanın şartı, güçlü olmak... Başkanlık sistemi, Türk milletinin yönetim geleneğinin bir sonucudur. Bizim yönetim geleneğimiz var. Biz her tarafın sistemlerini inceledik, iyi olan taraflarını aldık, çalışmayan taraflarını almadık. Bizde eyalet sistemi olamaz. Yeni sistemde cumhurbaşkanı seçiliyor, mecliste seçiliyor ancak aynı kişi 3 kere seçilebiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.