Başsavcılık: Adliyedeki olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Başsavcılık: Adliyedeki olayla ilgili soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, adliyede yaşanan arbedeyle ilgili olarak soruşturma başlattı. ‘Avukat cübbesi giymiş ve avukat olduğu tahmin edilen 100 kişinin İstanbul Adalet Sarayı içinde toplandığı’ ifadesi yer alan başsavcılığın açıklamasında, eylem

İstanbul Adalet Sarayı’nda avukatlarla güvenlik görevlileri arasında yaşanan arbede ile ilgili Başsavcılık tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “18 Şubat 2013 Pazartesi günü saat 13.00 sıralarında, avukat cübbesi giymiş ve avukat olduğu tahmin edilen yaklaşık 100 kişinin İstanbul Adalet Sarayı’nda toplanarak, ‘Faşizm bizi yıldıramaz, tutuklu avukatlar serbest bırakılacak, tutuklu avukatlara özgürlük, devrimci avukatlar susturulamaz, devrimci avukatlar onurumuzdur.’ ve benzeri sloganları attıkları, balkonlardan aşağıya doğru iki adet pankart astıkları, ilgili kolluk birimleri tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının ilgili birimlerine bildirilmiş, kolluk birimlerinin suç teşkil eden eylemlerle ilgili olarak tutanak tanzim ederek; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Müracaat ve Suçüstü Bürosuna bildirdikleri tespit edilmiştir. Bu eylemin yaklaşık 1 saat kadar devam ettiği, adalet sarayının ana girişindeki cam kapıların kırıldığı tespit edilmiştir.” denildi.

Adliye binasında mesai saatinde, hakim ve savcıları etkileyecek şekilde izinsiz olarak eylem yapılması ve kamu malına zarar verilmesi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Bu eylemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca DHKP/C örgütü hakkında yürütülen bir soruşturmanın şüphelilerine destek amacıyla yapıldığının tahmin edildiği, olayın mahiyetinin soruşturma sonucu anlaşılacağı belirtildi.

Terör örgütü DHKP/C soruşturmasında tutuklanan Çağdaş Hukuçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlara destek vermek isteyen bir grup avukat adliye binası içinde oturma eylemi başlatmıştı. Bazı avukatların adliyenin üst katlarından pankart açması üzerine güvenlik görevlileri müdahalede bulunmuştu. Olayda 5 avukatın gözaltına alındığı ve işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.