BAŞSAVCILIK İLE EMNİYET ARASINDA KRİZ

BAŞSAVCILIK İLE EMNİYET ARASINDA KRİZ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Savcı Muammer AKKAŞ'ın önemli bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu için harekete geçtiği, ancak emniyet ile savcılık arasında kriz yaşandığı öğrenildi.

Çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve iş adamını isminin geçtiği operasyonda, rüşvet, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma gibi suçlamalar bulunduğu iddia ediliyor. Son rüşvet operasyonu sonrası emniyette yaşanan görevden almalar nedeniyle savcılığa direnç gösterildiği öne sürülüyor.

 
Hukukçular tarafından, 'gözaltı' ve 'arama'yı içeren mahkeme kararlarına ilişkin talimatın emniyet tarafından işleme konmamasının delilleri karartmaya neden olacağı için suç olduğu öne sürüldü. (CİHAN)
 
ANKARA BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMAYI DOĞRULADI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise TCDD'nin yaptığı ihalelerle ilgili bir soruşturma yürütüldüğü bilgisi doğrulandı. Açıklamada şöyle denildi: "TCDD'nin yaptığı bazı ihalelerle ilgili yapılan ihbarlar üzerine Cumhuriyet Savcılığımız tarafından soruşturmaya başlanıldığı, soruşturmanın halen devam ettiği , Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülen soruşturmanın Ceza Mahkemesi Kanununun 157. maddesinde düzenlenen 'soruşturmanın gizliliği' çerçevesi içerisinde yürütülmektedir." (DHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.