Batı Karadenizliler, Büyükçekmece'de dernek açtı

Batı Karadenizliler, Büyükçekmece'de dernek açtı

Başkan Akgün, Batı Karadenizliler'in Sinanoba Atrium'da açtıkları derneğin ilerleyen dönemde 150 metrekare kapalı alanı olan düz bir yere taşınabileceğini söyledi.

Büyükçekmece Belediyesi’nin destekleriyle açılan Batı Karadenizliler Derneğinin açılışı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından yapıldı.

Sinanoba  Atrium’da yapılan açılışta bir süre Karadenizlilerle sohbet eden Başkan Akgün açılışa katılan Karadenizli hanımların derneğe  sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Başkan Akgün, “Kadınların olduğu yerde belli bir saygı ve seviye olduğuna inanıyorum. Sizlerin varlığı burayı güzelleştirecektir. Hem kültürünüzün,hem yemeklerinizin tanıtılması için sizin derneğinize sahip çıkmanız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Dernekçiliği sosyal yardımlaşmanın gelişmesi bakımından yararlı bulduğunu belirten Başkan Akgün, “Yöresel dernekleri kahvehane ortamından çıkarıp, çocukların, kadınların rahatça gelip, gidebilecekleri bir yer haline getirilmelidir” dedi.

Başkan Akgün Dernek Başkanı Nuri Aksoy’u tebrik ederek derneğin ilerleyen dönemlerde 150 metrekare kapalı alanı olan daha düz bir yere taşınabileceği müjdesini verdi. Açılışa Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş ve Büyükçekmece Emniyet Müdürü M.Haluk Öztürk’te katıldı.

Açılış akşamında ise Batı Karadeniz Derneği’nin Mimarsinan Orkide salonunda gerçekleştirdiği yardımlaşma ve dayanışma gecesine katılan Başkan Akgün, dernek yönetimiyle bir süre oturup, sohbet etmesinin ardından derneğin hayırlı olması dilekleriyle düzenlenen geceden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.