BDP binasında 'böcek' bulundu

BDP binasında 'böcek' bulundu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel, partinin il binasında bulunan dinleme cihazıyla ilgili emniyeti suçladı.

 Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel, partinin il binasında bulunan dinleme cihazıyla ilgili emniyeti suçladı. Dinleme cihazının il binasına yapılan baskın sırasında polisler tarafından yerleştirildiğini iddia eden Tuncel, cihazı TBMM'ye götüreceğini ifade etti. 

Sebahat Tuncel, BDP İl Eş Başkanı Asiye Kolçak ve bazı BDP'liler, partilerinin İstanbul İl Başkanlığı'nda bulunan dinleme cihazıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Kendilerinin yasa dışı dinlendiğini söyleyen Tuncel, BDP'nin legal bir parti olduğunu belirtti. Siyasi bir parti olduklarını ve yaptıkları tüm etkinliklerin yasal olduğunu dile getiren Tuncel, "KCK operasyonlarında delil olarak ortam dinlemesi ve gizli tanık beyanları sunularak arkadaşlarımız cezaevine konuldu. Biz bu operasyonların siyasi olduğunu söyledik. Burada KCK yargılanmıyor, BDP yargılanıyor. Polis fezlekelerinde delil olarak 'BDP binasına girerken' ifadeleri yer alıyor." dedi.

'BU ÜLKEDE BAŞBAKAN BİLE DİNLENİYORSA' 

Dinleme cihazının, il binasındaki kütüphane salonunda prizin arkasında özel olarak takılmış bulunduğunu öne süren Tuncel, "Cihazı toplantı yaptığımız yer olduğu için buraya koymuşlar. Biz kendilerine de ifade ettik. Bizi gizli dinlemelerine gerek yok. Her yerde aynı şeyi söylüyoruz. Bu ülkede demokrasinin korunması konusunda mücadele ediyoruz. Birkaç gündür 'Başbakan'ın evinde böcek bulunmuş' konuları konuşuluyor. Bu ülkede Başbakan bile dinleniyorsa, kanunsuz uygulamaların geldiği düzeyi siz düşünün. Herkes birbirine dinliyor. Biz biliyoruz ki bizi dinleyen Başbakan'ın emrindeki emniyet güçleri. Bu olay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in bilgisi dahilinde. Kaldı ki İdris Naim Şahin 'Biz milletvekillerini de dinliyoruz.' diye konuşmuştu. Burada birkaç dinleme cihazı olduğunu da tespit ettik ama bulamadık." diye konuştu. 

BDP'nin fiilen kapatılmış durumda olduğunu öne süren Tuncel, "Böcekleri temizlemezsek demokratikleşme olmaz. Bizi dinleyecekseler, böceğe gerek yok. Toplantılarımıza katılsınlar. Her şeyi öğrenebilirler." ifadelerini kullandı. 

DİNLEME CİHAZINI BİR HAFTA SONRA KAMUOYUYLA PAYLAŞTILAR 

"Dinleme cihazı bulunalı bir hafta oldu. Neden şimdi bu olayı kamuoyuna açıkladınız?" şeklindeki soruya Tuncel, "Aslında iki tane daha 'böcek' vardı. Toplayıp verelim dedik. Dinleme cihazları derin bir yerde olduğu için çıkaramadık. Bir yandan bizi dinliyorlar. Sonra da sohbet adı altında bizimle konuşmaya çalışıyorlar." cevabını verdi. 

Dinleme cihazını TBMM'ye götüreceğini aktaran Tuncel, "Başbakan'a buradan soruyoruz. Biz 'böceği' verdiğimizde izleyecekler mi acaba? Araştırma yapacaklar mı? Burada edindiği verileri nasıl kullandılar? Acaba kaç tane binamıza böcek yerleştirildi?" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.