BDP Fransa'daki Suikastler için yürüdü

BDP Fransa'daki Suikastler için yürüdü

BDP İstanbul il örgütünün ve Gökkuşağı Kadın Derneği'nin çağrısıyla binlerce kişi ve birçok sivil toplum kuruluşu PKK'nin kurucu üyesi Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesini protesto etmek için Fransa Konsolosluğu'na yürüdü.

 Grup adına basın açıklamasını okuyan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak, “Son dönemlerde sayın Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmelerde Kürt sorununun çözümüne dair yeniden umutların arttığı bir süreçte böyle bir katliamın yaşanması tesadüf değildir. Son derece profesyonelce işlendiği anlaşılan bu cinayetle birçok mesaj verilmek istenmektedir.” dedi. 



Barışçıl gündemin sabote edilmek istendiğini dile getiren Kolçak, “Bu saldırı ile Kürt halkının sinir uçları ile oynanmakta, çözüm umudu kırılmak istenmekte, öfkesine zirve yaptırılarak halkın galeyana gelmesi istenmektedir.” ifadesini kullandı.

BDP Milletvekili Sebahat Tuncel ise yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. İmralı ile yapılan görüşmeler sırasında bu saldırının yapılmasının normal olmadığını ifade eden Tuncel, “Bu saldırıyı kimse normal karşılamamalıdır. Tam da bu diyalog sürecinin müzakereye dönüşmesini istemeyenler bu ülkede halkların kardeşliğini istemeyenlerin bir yaklaşımıdır. Bu bir provokasyondur.” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından grup olaysız şekilde dağıldı.





Haber: Hasan Karadeniz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.