BDP'li Kaplan: Yeni anayasa ve 4. Yargı Paketi ile barış süreci örülebilir

BDP'li Kaplan: Yeni anayasa ve 4. Yargı Paketi ile barış süreci örülebilir

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Silivri'de görülen terör örgütü KCK davası çıkışında, yeni yapılan anayasa ve 4. Yargı Paketi ile birlikte barış sürecinin örülebileceğini söyledi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Silivri'de görülen terör örgütü KCK davasını izledi. Kaplan, duruşma salonu çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İddianamenin bir hukuk belgesi olmadığını savunan Hasip Kaplan, "Gizli dinlemeler ve kes yapıştır yaparak torba bir iddianame yapılmış ve basında çalışanların bütün basın çalışmaları, metin ve doküman içerikleri iddianamede yer almış." dedi.

"İDDİANAME İÇERİĞİ İLE HÜKÜMET KANDIRILDI"

Bu davayı yakından izlediğini belirten Kaplan, 12 Eylül sıkıyönetim döneminde basın davalarına giren bir ceza avukatı olduğunu söyledi. O zaman, 700 yıl bin yıl hapis cezası verildiğini belirten Kaplan, "Ceza veriyorlardı ama açıkça niçin ceza verdiklerini söylüyorlardı. Burada yargının, adaletin itibarsızlaştırıldığını gördük." diye konuştu. İddianame içeriği ile hükümetin, Adalet Bakanının ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da kandırıldığı ve yanlış yönlendirildiğini savunan Kaplan, "Sahte belgeler verildiğini gördüm." ifadesini kullandı.

"MAHKEMEYE GÖNDERİLEN KANDİL FOTOĞRAFININ HESABINI SORACAĞIZ"

Dava sanıklarından Çağdaş Kaplan'ın amcası olduğunu belirten Hasip Kaplan, bugünkü duruşmada, emniyet müdürlüğü tarafından gönderilen ve Kandil tabelası önünde yeğenine ait olduğu belirtilen zafer işareti yapan kişiye ait fotoğrafı da eleştirdi. Fotoğrafın, Haymana'nın Kandil kasabasına ait bir tabela olduğunu belirten Kaplan, fotoğraftaki kişinin de yeğeni olmadığını, bu fotoğrafın bilinçli olarak gönderildiğini söyledi. Fotoğrafı gönderen kişilerin tesbit edilip getirilmesini isteyen Kaplan, bu olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

İMRALI MÜZAKERESİNDE ADALET BAKANINI İŞARET ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu hafta İmralı'ya heyet gönderileceğine ilişkin, önceden alınmış bir karar bulunmadığı yolundaki açıklamaları hatırlatılan Kaplan, "Sayın Adalet Bakanı, bu işlerle ilgili çalışmayı yapıyor. Önümüzdeki günlerde de bununla ilgili bir gelişme bekleyebiliriz." dedi.

KAPLAN: "BİR SORUN VAR Kİ 30 YILLIK ÇATIŞMALI SÜREÇ YAŞIYORUZ"

Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'de Kürt sorunu olmadığı şeklindeki açıklaması ile ilgili olarak ise Kaplan, herkesin üslubunun farklı olduğunu söyledi. Kaplan, konuşmasına, "Şaşırmıyorum artık. Bir zamanlar 'Kürt sorunu var. Benim sorunum.' demişti. Bugün "Yoktur. Benim Kürt kardeşlerimin sorunu var.' diyor. Adı önemli değil ama 20 milyon Kürt'ün yaşadığı bir Türkiye'de belli ki bir sorun var ki 30 yıldır çatışmalı bir süreç yaşıyoruz. Bunun boyutları siyasaldır, sosyaldır, kültüreldir, kimlikseldir, dildir, hukuksaldır yani bunun boyutları çok yönlü. Ve bütün dünyanın kabul ettiği ortada bir problem var. Bu problem de bir halkın haklarını kullanmamasından kaynaklanıyor." şeklinde konuştu.

"YENİ ANAYASA VE 4. YARGI PAKETİ İLE BARIŞ SÜRECİ ÖRÜLEBİLİR"

TBMM'de yeni bir anayasa yaptıklarını belirten Hasip Kaplan, "Eşitlik, bu anayasanın temel direğini oluşturacak. Anayasal vatandaşlıkta eşitlik ve hakların kabulü. Bu, Türkiye'nin önünü açabilir diye düşünüyoruz." ifadesini kullandı. Kaplan, 4. Yargı Paketi'yle de bu barış sürecinin örülebileceğini söyledi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.