Belediye çalışanları vatandaşa saldırdı

Belediye çalışanları vatandaşa saldırdı

Kurtuluş’ta yol çalışmaları devam ediyor. Yeni yapılan çalışmalardan semt halkı ve esnafı çok da memnun görünmüyor. Yapılan çalışmada alt yapının iyi yapılmadığını ve yağmurun yağmasıyla sorunların baş gösterdiğini dile getiren esnafın yanı sıra semtteki

 “TOZDAN GÖZÜM RAHATSIZLANDI”

Kurtuluş’un dertli esnaflarından Muhammed Ali Yıldırım’a ait tesisatçı dükkânına giriyoruz. Çalışmaların 6 ay önce ilk olarak Pangaltı’nda başladığını söyleyen Yıldırım çalışmalar yüzenden her yerin toz toprak olduğunu ve gözü için iki kez hastaneye gitmek zorunda kaldığını söylüyor. Yapılan bu çalışmaların sonucunda oluşan tozların rüzgârla birlikte tüm evlere ve dükkânlara girdiğini bundan dolayı da günde iki kez dükkânını temizlemek zorunda kaldığını belirtiyor. Çalışmanın ardından yolların yıkanması gerektiğini ama haftada bir araç geldiğini için tozun önlenemediğini dile getiriyor. 

ARTIK DAYANILMAYACAK DURUMDA

Kendisin de Erzincanlı olduğunu ve bu güne kadar hemşerisi olan Mustafa Sarıgül’ü şikâyet etmek istemediğini fakat yapılan bu son çalışmalarla birlikte artık dayanamadığını söyleyen tesisatçı Muhammed Ali Yıldırım çalışma sırasında yaşadığı deneyimleri şöyle anlatıyor;

“KAZMA KÜREĞİ ALIP ÇALIŞTIM”

Çalışmanın başlamasının ardından hafriyatın yüksek olduğunu ve yağmurla birlikte dükkânıma su girdiğini çalışan arkadaşlara söyledim. Yan binanın pimaşından dolayı dükkâna aşırı yağmur geliyordu bunu önlemek için pimaşı aşağı indirmeleri gerekiyordu. Onlar ise bana hafriyatı aşağıya indiremeyeceklerini söylediler. Ben de kazma küreği alıp kendim yağmurla beraber benim dükkâna su dolmasın diye çalıştım, pimaşı 30 cm aşağıya indirim. Yani onların yapması gereken işi ben yaptım. 

“BENİ DÖVMEYE KALKTILAR”

Daha sonra çalışmanın ardından hafriyatını almalarını böylece betonun daha düşük olmasını istedim. Fakat kabul etmediler. Ben istemedim toprağın alınmadan beton atılmasını söyledim. Bu konuda ısrarcı davranınca beni dövmeye kalktılar. Teraziyi bilmeyen, eğitim seviyeleri çok düşük insanlar şeflik yapıyorlar. Teraziyi mastarı koyup 10 cm’lik meyil koyman gerekiyor diyorum, yağan yağmura göre meyil vermen gerekiyor diye anlatmaya çalışıyorum bunu bile bilmeyen adamları şef yapmışlar.

“İŞİM GEREĞİ HATAYI GÖREBİLİYORUM”

Yıldırım çalışmalar sırasında gerekli meyillerin yapılmadığını bundan dolayı dükkânlara su basabileceğini öngördüğünü ve bu öngörüsünü çalışmayı sürdüren grubun şefiyle paylaşmak istedim ve bu durum karşısında şef beni tersledi. Dertli esnaf benim tesisatçı olmam dolayısıyla şefe gidip yapılan çalışmaların düzeltilmesi için yardımcı olmamı istediler. Ama belediye çalışanlarında olumsuz bir tavırla karşılaştım. 

“GEREKİRSE DAVA AÇACAĞIM”

Kendisinin dükkânına bir daha su basması halinde durumu belediyeye dilekçe ile bildireceğini çözüm bulunmaması halinde konu ile ilgili dava açacağını da söyleyen Yıldırım, bu çalışmalardan dolayı Kurtuluş halkının dertli olduğunu ve bu durumun bir dahaki seçimlerde Mustafa Sarıgül’e oy kaybettireceğini iddia etti. 

“Baysungur ve Türkbey sokaklarında olduğu gibi yapılan tüm çalışmalar yeniden tekrar edilecek”

Bu çalışmaların resmen bir çileye dönüştüğünü alt yapısının sağlam olmadığını dile getiren Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü;

“ÇALIŞANDA EKİPMANDA YANLIŞ”

“Bu çalışmaların Baysungur Türkbey Mahallerinde de olduğu gibi çalışmaların yeniden tekrar edilecektir. Çünkü çalışma sırasında elemanla birlikte ekipmanda da yanlışlar var.  Normalde 100’lük dubleks boru çıkması gerekir yani 3 milim boru gelmesi gerekir. Fakat çalışmada 70’lik gediz boru kullanıldı. Yani herhangi bir darbede çatlayacak bir boru. Yaptıkları pimaşı alçatmak için söktüğümde contasız yaptıklarını gördüm. Contasız pimaşlar su kaçıracak. Yarın bodrum dairelerde rutubet olacak koku olacak bir ton masrafa girecekler. 

“TÜM BODRUMLAR SU ALACAK” 

Kurtuluş’ta bütün bodrum katları su alır diye uyardım. Malzemeden çalmalarına gerek yok. Sonuçta vergi ile bu paraları bizden topluyorlar. Bizde bu güne kadar desteklediğimiz oy verdiğimiz Mutafa Sarıgül’den hizmet bekliyoruz. 

HEMŞERİLERİMİZ 

Kendisinin Erzincanlı olduğunu ve Kurtuluş’ta çok sayıda Erzincanlı hemşerileri ile bir araya geldiğini ve genel olarak herkesin şikayet ettiğini söyledi. 

“Biz bu kadar Sarıgül’ü desteklerken bu çalışma yerine daha iyi bir çalışma yapabilirdi. Daha kalifiye elemanlar ekipmanlar mühendislerle bu iş yapılabilirdi. Yani bordür koymayla üste beton atmayla iki tane elektrik direği dikmeyle bu iş olmuyor. Alt yapıdan dolayı tekrar kazı yapılmaması için Büyükşehir belediyesin de gerekli denetimleri yapmalı. Sonuç olarak bu çalışmaları bizim için değil kendileri için mi yapıyorlar belli değil. Sarıgül bize gelip kendi sorsun çalışmalardan memnun olup olmadığımızı sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki; esnaf ve semt halkı bu çalışmalardan dolayı memnun değil.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.