Benzinle temizlik bacayı tutuşturdu

Benzinle temizlik bacayı tutuşturdu

Sarıyer’de, bir binanın bacası benzinle temizlenmeye çalışılınca, apartmanın çatısı yandı. Alevler mahalle sakinlerinde korku ve paniğe sebep olurken, vatandaşlar geç geldiğini iddia ettiği itfaiye ekipleri ve bacacıya tepki gösterdi.

Olay, Reşitpaşa Mahallesi Şehit Bülent Karasu Sokağı’nda saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Esas mesleği taksi şoförlüğü olduğu öğrenilen Hasan Karataş akrabası Murat Karataş’ın evinin bacasını temizlemeye başladı. İddiaya göre Hasan Karataş bacayı temizlerken benzin kullandı. Sıcak olan baca benzin ile birlikte alev aldı. Alevlerin etkisiyle binanın çatısı tamamen yanmaya başlarken, yan binaların çatıları da alevlerden etkilendi. 

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olaya Sarıyer, Beşiktaş ve İstinye müfrezelerinden itfaiye erleri müdahale etti. Çevrede korku ve paniğe sebep olan yangını itfaiye, dar sokaklar sebebiyle merdiven aracıyla kontrol altına almaya çalıştı. 

Evlerinin yandığını gören apartman sakinleri gözyaşlarını tutamadı. Sinir krizi geçiren daire sakinlerini yakınları teselli etmeye çalıştı. Bacalarının bir yakını tarafından temizlendiğini ifade eden Murat Karataş, mahallelinin büyük korku yaşadığını ifade etti. Olayda ciddi bir şekilde yaralanın bulunmadığını aktaran Karataş itfaiyenin geç geldiğini öne sürdü ve bacacıya tepki gösterdi. Bacacı Hakan Karataş ise bina sakinlerinin iddialarını yalanladı.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.