Beş yılda 5 milyon çocuğa banyo eğitimi

Beş yılda 5 milyon çocuğa banyo eğitimi

Armatür ve seramik sağlık ürünleri ile tanınan Elginkan Holding kuruluşlarından ECA ve SEREL markaları ile faaliyet gösteren Elmor AŞ, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 'Benim Güvenli Banyom' projesini hayata geçirdi.

Proje dâhilinde karikatürist Erdil Yaşaroğlu'nun hazırladığı 'Mert ve Maceracı Ayı Banyolar Şatosu' çizgi romanıyla, çocuklara banyoda yaşanabilecek kazalara karşı nasıl davranılması gerektiği anlatılacak. Proje ile 5 yılda 5 milyon çocuğa banyo eğitiminin verilmesi hedefleniyor.

 Grand Hyatt Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısı ile yeni sosyal sorumluluk projelerini açıklayan Elmor AŞ Genel Müdürü Hakan Günderen, hazırladıklarını kitabı ilkokullarda dağıtarak çocuklara seminer vereceklerini söyledi.

 Uzun yıllar ECA firmasının reklamlarında oynayan 'Bay Elmor' karakterinden yola çıkarak hazırladıkları kitabı öğrencilerle buluşturacaklarını dile getiren Gülderen, "'Yetiş Elmor' çağrısıyla banyoda meydana gelebilecek bütün aksaklıkları çözen ve ne yapılması gerektiğini tavsiye eden Bay Elmor hala aklımızda. Elmor yine banyolarda yaşanan bambaşka sorunlar için sorumluluk alarak farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirmek amacı güden bu yeni proje ile bizlerin karşısına çıkacak." dedi.

 Proje ile 5-9 yaş arası çocukları ve ebeveynleri banyoda yaşanabilecek kazalara karşı uyarmak istediklerini aktaran Gülderen, okullara yapılacak ziyaretlerle banyoda uyulması gereken kuralları anlatacaklarını aktardı. Projedeki asıl amaçlarının banyoda yaşanan kazaları ve çocuk ölümlerini azaltmak olduğu vurgulayan Elmor Genel Müdürü konuşmasına şöyle devam etti: "Banyoda yaşanan birçok kaza ve travmalar oluyor. Bunları özetlersek; elektrikle çalışan  aletlerin banyo suyuna teması ile ortaya çıkan elektrik çarpmalarının ölümle veya sakat kalmayla sonuçlanması, banyo küvetinde kayma sonucu kafa ve gövde travmaları, küvetteki suda boğulma tehlikesi, çocukların banyoda bulunan çamaşır makinaları ve klozetlerin içine girmesi sonucunda veya düşmesi sonucunda oluşan riskler, kirlenmiş banyo suyu, şampuan veya deterjanların içilmesi sonucu yaşanan zehirlenmeler, banyo prizlerine ıslak elle dokunulması sonucunda elektrik çarpmaları ve ölümler. Yine banyo suyunun sıcaklığının ayarlanmaması sonucu yaşanan haşlanmalar veya yanmalar. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre dünyada her yıl 1 milyona yakın çocuk kazalarını ölümle sonuçlanıyor."

 Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı bir araştırmayı paylaşan Hakan Gülderen, son 5 yılda 120 bin çocuğun ev kazası sonucu hastaneye müracaat ettiğini ve bunların 2 bininin hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Yaşanan bu kazaları azaltmak istediklerini dile getiren Gülderen, Türkiye genelinde de açacakları bilgilendirme köşeleriyle hikâye kitaplarını dağıtacaklarını söyledi. Gülderen, proje ile 5 yılda 5 milyon çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

 İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak için sosyal sorumluluk projesi geliştiren firmalarla çalıştıklarını aktarırken karikatürist Erdil Yaşaroğlu da kitap sayesinde çocuk ölümlerinin bir nebzede olsa önüne geçilmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.