BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NDE ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NDE ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

Beşiktaş Belediyesi bu yılki geniş katılımlı bir fener alayıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor. Fener alayından sonra, sanatçı Bengü konser verecek.

Mustafa Kemal’in başkomutanlığında gerçekleşen Büyük Taarruz’un bu yıl 91. yıldönümü. 30 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar’da gerçekleşen büyük zafer, ülkemizin bağımsızlığı yolunda atılmış son adımlardan biridir.Bu önemli gün Beşiktaşlılar tarafından büyük bir heyecanla her yıl kutlanıyor. Bu yılki etkinliklerin başlangıç noktası “İlhan Selçuk ve Cumhuriyet Aydınlanmasını Yaratanlar Heykeli” olacak. Beşiktaş kentlileri ve İstanbullular saat 19:00’da heykelin önünden Arnavutköy’e doğru ellerindeki meşalelerle yürüyüşe geçecek. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın önderliğinde yapılacak yürüyüşe Beşiktaş Kent Konseyi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve Beşiktaş  sakinleri de katılacak.Yürüyüş,Arnavutköy’deki Atatürk heykelinde son bulacak. Heykele çelenk konulmasının ardından bayram coşkusu Boğaz’da devam edecek. Beşiktaş kentlileri, Barbaros Meydanı’nda saat 21:00’da başlayacak ve Bengü konserine ücretsiz teknelerle ulaştırılacak. 
   
Beşiktaş Belediyesi, tüm İstanbulluları 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına ortak olmaya davet ediyor. 
BAYRAM ETKİNLİĞİ PROGRAMI:
30 Ağustos 2013
19:00 / “İlhan Selçuk ve Cumhuriyet Aydınlanmasını Yaratanlar Heykeli” önünde toplanma (Akmerkez yanı, Sekbanlar Sokak başı)
20:30 / Atatürk Heykeli’ne çelenk koyma töreni, Arnavutköy
20:45 / Arnavutköy’den teknelerle Barbaros Meydanı’na hareket,
21:00 / Bengü konseri, Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.