Beşiktaş'ta CHP İlçe Başkanlığı önünde işçi eylemi

Beşiktaş'ta CHP İlçe Başkanlığı önünde işçi eylemi

Beşiktaş Belediyesi'nde bazı işçiler, sendikal haklarının yerine getirilmediği gerekçesiyle CHP ilçe binasında başlattıkları eylemi sürdürüyor.

      Beşiktaş Belediyesi'nde bazı işçilerin, sendikal haklarının yerine getirilmediği gerekçesiyle CHP ilçe binasında başlattıkları eylem, devam ediyor.  
      Beşiktaş Belediyesi'nde yan iştirak olarak faaliyet gösteren Beltaş AŞ'ye bağlı bir grup işçi, sendikal haklarının gasp edildiği gerekçesiyle dün akşam saatlerinde CHP İlçe binasına girdi. Sabaha kadar burada kalan işçiler, pencereden "CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı sendikal haklarımızı gasp etti. Örgütlenme hakkımız için direniyoruz. Direnen Beltaş işçileri" yazılı pankart astı.
      Gazetecilerin "Eylemi ne kadar sürdüreceksiniz" sorusuna, "Bilmiyoruz" yanıtını veren işçilerin, CHP İlçe binasındaki bekleyişi devam ediyor.

      Öte yandan Beşiktaş Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bir süre Beşiktaş Belediyesi önünde eylem yapan daha sonra  "CHP Beşiktaş İlçe Merkezini işgal eden" ve kendilerinin DİSK Genel İş Sendikası üyesi olduklarını iddia eden kişilerin, sendikal haklarının gasp edildiğini ileri sürdükleri belirtilerek, "Yasal çerçevenin tamamı ile dışında eylemlerini sürdüren bu kişilerin, işyerimizde örgütlü bulunan DİSK/Genel İş Sendikası ile herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Sendika üyelikleri olmadığı ölçüde herhangi bir haklarının gaspı da söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     "Bu konu ile ilgili DİSK/Genel İş Sendikası eliyle belediyemize yapılmış herhangi bir talep-istek başvurusu yoktur. Bu eylemlerin başladığı dönemde, 3 Kasım 2013'te DİSK/ Genel İş Sendikası'ndan Beşiktaş Belediyesi'ne gönderilen resmi yazıda aynen şöyle denilmiştir: 'Beşiktaş Belediyesi'nde yan iştirak olarak faaliyet gösteren Beltaş AŞ'de örgütlü bulunmaktayız. Bugün itibarıyla Beltaş AŞ'de işten atılmış herhangi bir üyemiz bulunmamaktadır. Beltaş AŞ ile sendikamız arasında devam etmekte olan yargı süreci henüz bitmemiştir dolayısıyla bugünkü eylem ve basın açıklamasıyla ilgili Disk/Genel-İş sendikamızın hiçbir ilgisi yoktur.'
        Sendika eliyle bir talep almadığımız gibi, eylem yapan kişiler de halihazırda çalıştıkları kuruma ve belediyeye herhangi yazılı veya sözlü- talep iletmemiştir. Bugün itibarıyla Beltaş'ta görev yapan çalışanların herhangi bir alacakları bulunmamaktadır. Beşiktaş Belediyesi olarak Beltaş çalışanlarının yasal haklarının korunması konusunda her türlü hassasiyeti gösteriyoruz. Çalışanların sendikal haklarına da sonuna kadar saygılıyız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.