Beykoz’da AB Standartlarında Kurban Satış ve Kesim Alanı Oluşturuldu

Beykoz’da AB Standartlarında Kurban Satış ve Kesim Alanı Oluşturuldu

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle çalışmalarına devam eden Beykoz Belediyesi, bu yıl Anadolu Yakasının en modern kurban satış ve kesim alanını oluşturdu.

Beykoz Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı sorunsuz şekilde geçirmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. AB standartlarında 4500 hayvan kapasiteli ve 200 parselden oluşan Kurbankent, Anadolu Yakasının en modern kurban satış ve kesim alanı olarak gösteriliyor.

Kurbanlıklara AB Standartı Geliyor...
Beykoz Çavuşbaşı hizmet binasının yanında kurulan Kurbankent'in, kurbanlıkların bulundukları çadırdan kesim alanına, temizlikten eğitimli personeline, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar AB standartlarında olmasına dikkat ediliyor. 
kurbankent
10 Ekim’de getirilmeye başlayan hayvanların mutlaka menşei şahadetnameleri kontrol ediliyor. Ayrıca, satıcıların rahatlıkla barınabileceği mekânlar, banyo ve WC’ler, vatandaşlar için ise ücretsiz otopark, mescit ve kafeterya bulunuyor. Kurbankent, tamamı stabilize ile kaplanan alanda sosyal donatılar beton zeminle kaplatılırken, gerekli ışıklandırma ve havalandırma tertibatları da oluşturulduğu belirtildi.

Kesim sonrası Görüntü Kirliliğine Son!

Kesim sonrası oluşan atık ve artıkların hijyenik şartlara uygun olarak çevre ve toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde depolanması, izolesi, itlaf ve tahliyesini sağlayıcı tedbirler alınacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.