Beylikdüzü’nde madde bağımlılarına danışmanlık hizmeti verilecek

Beylikdüzü’nde madde bağımlılarına danışmanlık hizmeti verilecek

Beylikdüzü Belediyesi’nin kurduğu, madde bağımlılarına hizmet verecek Danışma Takip ve Rehabilite Hizmetleri Merkezi hizmete açıldı.

Beylikdüzü Belediyesi, Gürpınar’da kurulan Danışma Takip ve Rehabilite Hizmetleri Merkezi’ni hizmete açtı. Bölgede uyuşturucu ve benzeri madde kullanan kişilere bu kötü alışkanlıklarından vazgeçmeleri amacıyla destek verecek olan merkezde uzman psikologlar ve sosyal inceleme danışmanları görev yapacak. Bölge halkı, muhtarlar, STK temsilcileri, Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, başkan danışmanları, başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin de katılımıyla Danışma Takip ve Rehabilite Hizmetleri Merkezi’nin açılışını yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurumun toplumda baş gösteren önemli bir konuya deva olacağını belirtti. İmamoğlu katılımcılarla birlikte merkezi gezdi, görevli psikologlarla sohbet etti.

“MADDE BAĞIMLILIĞI KONUSUNDA KENDİMİZİ SORUMLU HİSSETTİK”

Toplumsal bazda önemli mesajlar veren Başkan Ekrem İmamoğlu: “Madde bağımlılığı konusunda çok sayıda şikâyet alıyoruz. İlçemizde hiç tahmin etmeyeceğimiz gençlerde buna rastlayabiliyoruz. Bir gün kamusal bir alanda kendim gezerken yüzüne baktığımda hiç ummadığım bir çocuğun düştüğü durumu bizzat yaşadım. Aslında tehlike bu kadar yakınımızda. Özellikle madde bağımlılığının son 5-6 yılda arttığını görüyoruz. Çok sorunlu bir ortamdayız. Bu sorunları el ele aşmamız gerekiyor. Konu bizim konumuz değil şu bakanlığın konusu diyebilirdik ancak bizim böyle deme şansımız yok. Belediyemizin ilgili birimleri dâhilinde kendimizi sorumlu hissettik. İşbirliği konusunda uzman vakfımızdan yardım aldık.” dedi.

“BİR TEDAVİ MERKEZİ DEĞİL BİR DANIŞMA MERKEZİ”

Burasının bir tedavi merkezi değil bir danışma merkezi olduğunun altını çizen İmamoğlu: “Danışma, yönlendirme, sahip çıkma ve takip etme görevi üsteleneceğiz. Bir nevi gözcü olmak. Evlerimizden, yakınımızdan uzak olsun istiyoruz ama sık rastlanabiliyor. Burada uzman arkadaşlarımız bu sürece destek olacaklar. Hangi kurumlara sevk edeceğimiz noktasını da iyi belirleyecekler. Bir aile, köşeye sıkıştığında onlara bir dost eli uzatacağız ve ne yapabilecekleri konusunda yol haritası sunacağız.” şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU: “BEYLİKDÜZÜ HALKI İÇİN GERİ ALDIK”

Merkezin oluşturulduğu araziyle ilgili de bilgi veren İmamoğlu: “Bu 30 bin metrelik gördüğünüz alan, yıllar önce belediyenin borcu karşılığı bakanlığa verilmiş bir arazi. Beylikdüzü Belediyesi olarak bu alanın parasını ödeyerek kamulaştırma yaptık. Beylikdüzü halkına geri aldık. Çok değerli bir hamle. Arazide Sağlıkla ilgili çok amaçlı hizmet verebilmek adına projeler geliştiriyoruz. İçeriğini belirleyip bir proje yarışması açacağız. Bu arazi, 2016’da ilçenin gurur duyacağı konularda hizmet verecek bir alan olacak. Çevreyi olgunlaştırıp sizi güzel hizmetlerle buluşturacağız. Başına gelmemiş de olsa soru sormak isteyen kişileri de burada ağırlayacağız. Umuyorum bu sıkıntından bir an önce kurtuluruz. İnanın toplumun en büyük tehdidi ve tehlikesi bu. Çocuklarımızı, gençlerimizi sanatla, sporla buluşturmalı ve kültürel aktivitelerle algılarını doğru yere çekmemiz lazım. Şunu belirtmeliyim ki Belediye olarak toplumu ilgilendiren her konu bizi de ilgilendiriyor. O kapsamda hiçbir konuyu ilgisiz bırakamayız. Merkezin oluşturulma sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.