Beyoğlu Belediyesi'ne Smart City ödülü

Beyoğlu Belediyesi'ne Smart City ödülü

18 ülkeden, 65 şehir ve 106 projenin yarıştığı Smart City Expo’da Beyoğlu Belediyesi Vatandaş Başkan projesiyle finalist oldu.

Beyoğlu Belediyesi 13-15 Kasım’da Barselona'da düzenlenen Akıllı Şehirler Fuarı’nda (Smart City Expo 2012), Şehir projeleri dalında Vatandaş Başkan Projesi'yle ödül aldı. Her yıl düzenlenen ve dünyadaki yerel yönetim trendlerini belirleyen, yerel yönetimlerin arasında küresel iletişim kanalları kuran Smart City Expo’da bu yıl Şehir, Proje ve Yenilikçilik-Girişimcilik kategorilerinde ödüller verildi. Beyoğlu Belediyesi Vatandaş Başkan (Citizen Mayor) ile Şehir kategorisinde ödüle layık gösterilen 5 belediyeden biri oldu.


106 PROJE ARASINDAN
 

Fuarın yarışma bölümüne 18 ülkeden, 65 şehir 106 projeyle katıldı. Barselona Museu Nacional d'Art salonunda düzenlenen törende Beyoğlu’nun beratını, Türkiye’den tek finalist olan Beyoğlu Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Tokel aldı. 

Kategorinin lideri ise Amsterdam Belediyesi oldu.


BİR YÖNETİM MODELİ

Vatandaş Başkan bir iletişim projesi değil bir yönetim modeli olarak vatandaşı yönetime ortak ediyor. İletişim merkezi, internet sitesi, resepsiyon ve mobil ekiplerden oluşan Vatandaş Başkan sayesinde Beyoğlu sakinleri yönetime müdahil ve ortak oluyorlar. Bu model, Türkiye’deki yerel yönetim deneyimlerine yeni ve demokratik boyut katıyor.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.