Beyoğlu'nda Ergenekon Protestosu

Beyoğlu'nda Ergenekon Protestosu

İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Ergenekon Davası'nda verilen mütalaayı Beyoğlu'nda protesto etti.

 Ergenekon davasında savcının mütalaasını protesto eden İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Eyleme katılan yaklaşık 400 kişi İstikla Caddesi'nden Taksim'e yürüyerek, Fransız Konsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı.


İşçi Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Bilge Kuruca Ergenekon davasında yurtseverlere ceza yağdığını savunarak, "Bu cezaları kabul etmiyoruz ve karşıyız. Değerli arkadaşlar Türkiye bir dönemeçte, Türkiye Silivri’deki kahramanlarına muhtaç. Bütün halkımızı, siyasi partilerimizi, sendikaları Silivri duvarlarını yıkmaya çağırıyoruz. Ve 8 Nisanda bütün halkımız Silivri’de yerini alacaktır” dedi.

TGB Başkanı Çağdaş Cengiz ise Silivri'de görülen Ergenekon davasını eleştirerek, "Silivri’de hukuki bir mahkeme
yok, o yüzden savcı okuduğu mütalaada, 12 Mart ağzı, Kenan Evren ağzı ile konuşmuştur. Apaçık faşizmin ilanıdır hem de. 18 Mart’ta bu ilanı yapmaktadırlar. 18 Mart bizim birliğimiz kardeşliğimizin mührü olan gündür" diye konuştu.

Grup, açıklamaları yaptıktan sonra slogan atarak İşçi Partisi binası önünde eyleme son verdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.