Beyoğlu’nda kadın iş gücüne destek

Beyoğlu’nda kadın iş gücüne destek

‘Beyoğlu’nda Kadının İş Gücüne Katılımına Bir Adım Daha’ projesinin tanıtım toplantısına katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan 2023 vizyonuna vurgu yaparak, “Milli geliri 25 bin dolara çıkarmak için kaliteli iş gücünü oluşturmak lazım” dedi

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Beyoğlu Kaymakamlığı'nın 'Beyoğlu'nda Kadının İş Gücüne Katılımına Bir Adım Daha' projesi tanıtım toplantısı Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde lüks bir otelde gerçekleştirildi. Çok sayıda kadın girişimcinin de katıldığı toplantıda, kadınların toplumdaki ekonomik katkılarına vurgu yapılarak mevcut kadın girişimci oranının arttırılması gerektiği belirtildi.

"KALİTELİ İŞ GÜCÜNÜ OLUŞTURMAK LAZIM"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise ekonomi verilerinin başarı oranlarının artması için kaliteli iş gücü üretilmesi gerektiğini vurguladı. 2023 yılı vizyonuna dikkat çeken Başkan Misbah Demircan, "Bir yandan işveren işçi arıyor, öte yandan sokaktaki insanlar iş arıyor. Nasıl oluyor bu? Çünkü kaliteli iş gücü doğrudan daha çocukken hayata adımını attığı andan itibaren 'Bak oğlum sen şu işi yaparsan şurada ekmeğini kazanırsın' diye yönlendirmeye ihtiyacı var insanların. Herkesin dilinde şu; 'Türkiye zenginleşiyor, Gayri Safi Milli Hasıla kişi başına 10 bin dolara geldi ama 25 bin dolara gitmemiz lazım'. Peki, bunu yapmak için ne lazım? Kaliteli iş gücünü oluşturmak lazım" şeklinde konuştu.

"ÜLKEMİZDE MESLEKİ EĞİTİMLE İLGİLİ BİR EKSİKLİK VAR"

Mesleki eğitimler noktasında da eksikliklerin bulunduğunu belirten Ahmet Misbah Demircan,"Biz de bütün konuşmalarımızda kadınlarımıza yönelik onları girişimci yapmak, iş sahibi yapmak ve iş hayatına üretim modelleri içerisinde tanımlamak gibi hedeflerimiz var. Hepimiz iş hayatının içerisindeyiz, hepimiz bir şeyler yapıyoruz. Eşlerimiz, kadınlarımız gününü boş geçiren yok ama ülkemizde mesleki eğitimle ilgili bir eksiklik var. Bu eksikliği giderdiğimiz sürece bu sorunların da tamamlanacağını düşünüyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Kalkınma Ajansı'nın Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen 'Beyoğlu'nda Kadının İş Gücüne Katılımına Bir Adım Daha' projesinin sunumu gerçekleştirildi.

AĞUSTOS 2016’ YA KADAR DEVAM EDECEK

Beyoğlu Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan projede temel amaç ise İstanbul'da yaşam kalitesinin yükseltilmesi için kadınlara yönelik kentsel hizmetlerin ve kadınların bir parçası olacağı yenilikçi uygulamaların geliştirilerek hayata geçirilmesini sağlamak. Çok sayıda kurum ve kuruluşun iştirakleriyle başlatılan ve toplamda en az 800 kişinin ücretsiz eğitim alacağı proje, 2016 yılı Ağustos ayına kadar devam edecek

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.