Beyoğlu’nun Efemeraları Bu Sergide

Beyoğlu’nun Efemeraları Bu Sergide

Bugün Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde açılacak olan “Beyoğlu Belediyesi 155.Yıl Efemera Sergisi” Beyoğlu’nun geçmişini gözler önüne seriyor.

Geçmişteki Beyoğlu’nun günlük ve ticari hayatını ayrıntılarıyla anlatan sergide, tramvay ve sinema biletleri, gazete nüshaları, tanıtım broşürleri, mektuplar, kartvizitler, tapu senetleri, posterler, fotoğraflar, kartpostallar, davetiyeleri gibi belgeler yer alıyor.

Sergi geçmiş Beyoğlu’ndan bir kesit sunarken Beyoğlu’nun değişen yüzünü de anlatıyor. Sergiyi gezerken, bazen bir sokak ismine, bir hanın hiç görülmeyen bir fotoğrafına kadar birçok belge karşımıza çıkıyor. Sergilenen belgeler dört yıldır akademisyenlere, öğrencilere ve araştırmacılara ışık tutan Beyoğlu Belediyesi Belleği arşivinden gün yüzüne çıkarıldı. Küratörlüğünü Beste Gürsu ve Evrim Doğan’ın yaptığı sergi, 25 Ağustos 2012 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. 
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek “Beyoğlu Belediyesi 155. Yıl Efemera” adlı serginin açılışında siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyarız.

PROGRAM
Tarih : 2 Ağustos 2012-Perşembe
Saat : 16.00
Yer : Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi 
Adres : İstiklal Cad. No:217 Tünel /Beyoğlu


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.