Bilim kurgu gibi sergi

Bilim kurgu gibi sergi

Geleceğin enerji kaynağı olan güneşi çeşitli oyunlar oynayarak yakından tanıma fırsatı sunan "İşte Güneş - Here Comes The Sun" sergisi açıldı.

Goethe-Institut Istanbul, Berlin Humboldt Üniversitesi, Rahmi M. Koç Müzesi ve Neues Universum Çocuk Müzesi işbirliğiyle hazırlanan ve Federal Almanya Eğitim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı ile Goethe-Institut tarafından, Kültürlerarası Diyalog ve Anlayış İçin Ernst Reuter Girişimi çerçevesinde desteklenen sergi Rahmi M. Koç Müzesi'nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 

Sergi, ilginç deneyler, interaktif enstalasyonlar, bilgi oyunları ve bilgisayar animasyonlarıyla hem çocukları hem de yetişkinleri güneşin içine doğru bir yolculuğa çıkaracak. 

Her yaşa hitap eden bir dizi etkinliğin gerçekleştirileceği sergide ziyaretçiler, ışıklar, limonlar ve kristallerle birçok deney gerçekleştirebilecek, 15 milyon derecelik sıcaklığın hüküm sürdüğü güneşin ısısıyla yarışa girebilecekler. 

PROTON ÇARPIŞTIRICISIYLA FÜZYON
Sergiyi gezenler, proton çarpıştırıcısı yardımıyla minik parçacıkların füzyonunu gerçekleştirebilecek, geleceğin enerji kentini kurabilecek, ışıkla böceklere hayat verip, onları uçurabilecek, bir domates veya çikolatada ne kadar enerji saklı olduğunu keşfedebilecek. 

Sergiyi gezecek sınıflara, özel bir eğitimden geçmiş üniversite öğrencisi rehberler eşlik edecek. Sergi kapsamında ayrıca öğrencilere yönelik, enerji tasarrufu konulu yarışma da düzenlenecek. 

Türkçe ve Almanca dillerinde hazırlanan sergi 14 Temmuz 2013'e kadar hafta içi her gün 10.00-17.00, hafta sonları ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.