Bir cami tartışması da Göztepe'den

Bir cami tartışması da Göztepe'den

İBB Meclisi’nde onaylanan plan değişikliğiyle Göztepe’ye cami yapılmasının yolu açıldı. Ak partililer “Cami park alanına yapılmayacak” dedi. CHP’liler ise itiraz için planın kesinleşmesini bekliyor

  Göztepe Parkı’na 7 yıl önce yapılmak istenen cami projesi yeniden gündemde.  Belediye (İBB) Meclisi’nde dün oylanan plan değişikliğiyle cami yapımının yolu açıldı. Ak Partililer’in onayıyla geçen plan değişikliğine ’liler itiraz edecek.

 Meclisi’nin dünkü toplantısında, Kadıköy ilçesi Göztepe Mahallesi 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişiklik teklifinin yer aldığı komisyon raporu görüşüldü. Mevcut Göztepe Parkı’nın yakınında bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yaklaşık 8 bin metrekarelik arazisinin 2 bin 500 metrekarelik kısmına cami yapılmasına ilişkin teklif oylamaya sunuldu. Teklif, CHP grubunun ret oyuna karşın, Ak Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

‘İtirazımızı yapacağız’
Ak 
 İBB Meclisi  Başkanvekili Ergün Turan, “Göztepe’ye cami yapılması tarafından da alınan kararla onaylandı. Mahkeme de bölgede caminin ihtiyaç olduğunu belirtti. Bugün de Meclis’te mahkeme kararının ardından Göztepe Parkı’nın yakınındaki Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün fidanlık deposu olarak kullanılan alanına cami yapılmasına ilişkin imar planı teklifi kabul edildi. Bölgede 2 bin 500 metrekarelik alana dini tesis yapılacaktır. Alan yaklaşık 8 bin metrekaredir. Bu bölge zaten vatandaşın park alanı değil, depo olarak kullanılan bir bölgedir. Caminin, vatandaşların fiilen kullandığı Göztepe Parkı’na yapılması söz konusu değildir” dedi. CHP Grup Başkanvekili Fahrettin Kayhan da “Plan askıya çıktığında itirazımızı yapacağız” diye konuştu.

‘Mücadele ederiz’
Milliyet’e konuşan Kadıköy Belediye Başkanı 
, Göztepe’de yeşil alan olmayan bir yere cami yapılması yönünde öneride bulunduklarını belirterek şunları söyledi: “Net bir durum yok. Daha önce Göztepe Parkı’nın  kenarına ağaçların yoğun bulunduğu bölgeye cami yapılma kararını idare mahkemesi iptal etmişti. Danıştay da bu kararı onaylamıştı. Ancak İBB başvurusu üzerine Danıştay, kararı ‘Cami yapılabilir’ yönünde bozmuştu.
İBB bu arada burayı yeşil alana aldı. Yani İBB tekrar toplanarak cami yapılması planlanan yeri yeşil alana çevirdi. Bu nedenle ‘Eski plan geçerlidir’ denilmesinin anlamı yok. Hukuken eski plan geçerli olmaz.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.