“Bir gecede baz istasyonu”

“Bir gecede baz istasyonu”

Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi, Sakızağacı Sokağına kurulan baz istasyonu mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi. Çalmadıkları kapı bırakmayan Sakızağaçılılar, sağlıklarından endişeleniyorlar

  İnsan sağlığını ciddi şekilde etkileyen baz istasyonundan Sakızağacı Sokağına da kuruldu. Mahalle sakinleri durumdan son derece tedirginler. Bir gece de apar topar kurulan baz istasyonunun sağlıklarını tehdit ettiğini söyleyen Vedat Şekgül’ün gazetemize mahalleli adına açıklama yaptı.


YILLARIN TRAFOSUNA BAZ İSTAZYONU

Sakızağacı sokağı numara 19’un karşısında bir trafo var. Trafonun içine girseniz bomboş, yılların trafosuydu, 35- 40 senedir burada. Ben de yıllardır orada ikamet ediyorum. O bölgeyi çok iyi bilen bir insanım. Senelerin trafosuna bir gece de baz istasyonu kurdular.


ÇALMADIĞIMIZ KAPI KALMADI

Trafonun üstüne bizlere kablo yenilediklerini söyleyerek iki tane bacayı diktiler bir anda.  Dıştan baktığınızda havalandırma gibi duruyor. İlk etapta Hilton sitesi yönetimi olarak kaymakamlığa gittik. Dilekçemizi verdik. Oradan da bize ‘Bu bizi aşar, siz Çevre Bakanlığına dilekçenizi verin’ dediler. Biz de Çevre Bakanlığı’na 18.07.2012 tarihinde dilekçemizi verdik. Ama sonuç alamadık. Aklımıza takılmıyor değil; acaba Şişli Belediyesi mi trafonun üstüne baz istasyonu kurulsun diye müsaade verdi? 

 

GENÇLERİ DURDURAMADIK

Ben başta sıcaktan trafoya baca yapıldığını zannettim. Arkadaşlarla bu trafoya bakıp ne olduğunu keşfetmeye çalışırken fotoğraflarını çektik. Aynı günün gecesi trafoya kilitler kondu. Oranın gençleri bizim fotoğraf çektiğimizi gördü ve biz de durumu onlara anlatınca ertesi gün kapaklarını kırdılar baz istasyonunun. Hatta elektrik idaresinde çalışmış elektrikçi bir arkadaşım bana ‘trafonun önünden geçerken tüylerim diken diken oluyor, burada ciddi bir akım var. Bu kulenin içi dolu ’ dedi. Kimseye fark ettirmeden, kablo döşerken o baz istasyonunu kurdular.


DİLEKÇEMİZİ YOK ETTİLER

25 Temmuz Elektrik İdaresini aradım. Yetkililere durumu izah ettim. Beni gayet güzel karşıladılar. Aradan geçen beş gün içinde size cevap gelecek dediler. Cevap gelmedi. Yanıt gelmeyince elektrik idaresini tekrar aradım. Yetkililer bana, ellerinde öyle bir dilekçenin olmadığını söylediler. Benim dilekçem yok oldu. Bütün başvuru numaralarım ise elimde mevcut. Çalmadığımız kapı kalmadı. Ne bizi doğru dürüst bilgilendirdiler ne de mahalleli olarak tepkimizi değerlendirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.