Boğaz'da gemi kazası: 9 yaralı

Boğaz'da gemi kazası: 9 yaralı

Bostancı - Kabataş seferini yapan Yeditepe 1 isimli yolcu gemisine dün saat 19.00 sıralarında Kız Kulesi açıklarında kuru yük gemisi çarptı. Kazada 9 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Yabancı bandıralı yük gemisi, Bostancı - Kabataş seferini yapan İDO'ya ait Yeditepe I adlı deniz otobüsüne saat 19,00 sularında arka sancak tarafından çarptı. 33 kişinin bulunduğu deniz otobüsünde ilk belirlemelere göre ikisi ağır 9 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında 1 kişinin gemi personeli olduğu öğrenildi.

Kaza sonrasında kendi imkanı ile Kabataş İskelesi'ne yanaşan Yeditepe 1 isimli feribottan çok sayıda yaralı indirildi. Kabataş iskelesine giren ambulanslar gemiden indirilen yaralıları alarak çevre hastanelere sevk etti. Olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatılırken, hava şartları nedeniyle seferler iptal edildi. Çok sayıda yolcu iskele önünde bavullarıyla bekletiliyor.

Olayla ilgili açıklama yapan İDO Kaptanlarından Sercan Karabıyık, "19,00 itibariyle Bostancı'dan kalkan yeditepe 1 isimli gemi Bostancı istikametine giderken Kızkulesi önlerinde ticari bir gemiyle temasta bulunmuştur. Kazada 4 kişi yaralanmıştır. Bir tane de personelimiz yaralandı durumları iyi. 2 kişi tedavi edildikten sonra ayrıldı. Gemide herhangi bir su alma yok. Seyir incelemesi yapılacak takiben detaylar üzerinde yapılacak incelemeyle açıklanacak. Seferlerin iptal edilmesi hava şartlarından kaynaklanıyor. Yolcu sayısı da toplan 33 kişi. Bu bulunduğumuz bölge en yoğun deniz trafiğinin bulunduğu bölge. Bölgede olan kazaları detaylı inceledikten sonra açıklayacağız. Araç trafiği gibi değerlendirmeyin. Çarpan gemi açığa alınarak demirlemiş durumda." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.