Boğaz'da gemi paniği

Boğaz'da gemi paniği

Arnavutköy açıklarında dümeni kilitlenen yük gemisi karaya çarpmaktan son anda kaptanın çapa atmasıyla kurtuldu. Kendi etrafında dönen ve sahile doğru ielrleyen gemiyi gören vatandaşlar korku dolu dakikalar yaşadı.

Arnavutköy sahilinde korku dolu saatlerin yaşanmasına neden olan Ambra adlı gemi, karaya çarpma ihtimalini düşünerek sirenleri çalan kaptanın çapa atması ile durabildi. Vatandaşların korku içinde sahilden kaçtığı olayda sürüklenen gemi, Gemi Kurtarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Geminin römorkerlerle açığa çekme çalışmaları sürüyor.

İstanbul Boğazı'nda Karadeniz istikametinden gelip Marmara Denizi istikmatinde ilerleyen "Ambra" adlı bir kuru yük gemisinin Beşiktaş Arnavutköy sahili açıklarında henüz bilinmeyen bir nedenle dümeni kilitlendi. Kontrolden çıkan gemi bir anda sahile yöneldi. Geminin karaya çarpma ihtimalini düşünen kaptan sirenlerini çalmaya başlayarak vatandaşları uyardı. Vatandaşlar korku içinde kıyıdan uzaklaşırken, gemi sahile yaklaşık 50-60 metre kala çapa atarak durabildi.

Geminin yardım çağrıları üzerine olay yerine gelen Gemi Kurtarma ve Sahil Güvenlik ekipleri, gemiyi römorkerlere bağlayarak açığa çekmeye başladı. Ekiplerin gemiye müdahalesi devam ediyor. Olayı tanık olan vatandaşlar, geminin Marmara Denizi istikametine gittiğini ve aniden olduğu yerde dönmeye başlayarak, akıntının etkisiyle sürüklendiği söylediler.

Bir görgü tanığı, "Bu gemi Marmara istikametinde gidiyordu. Daha sonra olduğu yerde döndü ve sürüklenmeye başladı. Bir hayli korktuk" diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.