Boğaziçi Köprüsü Bakımsızlıktan Dökülüyor

Boğaziçi Köprüsü Bakımsızlıktan Dökülüyor

Bir süre önce güçlendirme çalışması yapılan İstanbul Boğaziçi Köprüsünün Beşiktaş Ortaköy Viyadüğü bakımsızlıktan dökülmeye başladı.

        Köprünün Ortaköy ayağından düşen taş parçaları, köprünün altından geçen veya köprünün altındaki banklarda oturanlar için tehlike oluşturuyor. İstanbul Boğaziçi Köprüsünün Ortaköy Viyadüğüne, geçen yıl Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından depreme karşı güçlendirilme çalışmaları yapılmıştı. Buna rağmen özellikle trafiğin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde, köprünün Ortaköy ayağının sol ve sağ tarafındaki bölümler bakımsızlıktan çürüdü


       Çürüyen yerlerden yaklaşık 50 metre yüksekliğinden taş parçalarının düşmesi vatandaşları tedirgin ediyor. Bununla birlikte yağmur sularının etkisiyle köprünün korkuluk kısımları, betonlarını çürütmesi sonucu yerinden koparak yaklaşık 50 metreden aşağıya sarktı. Yaklaşık bir hafta önce de viyadükten kopan taş parçasının köprünün altında park halinde bulunan bir aracın camına düşerek patlattığı ve şoförlerinde başlarına taş düşme tehlikesi atlattıkları bildirildi.

    

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.