Bora Jet’den Zonguldak-İstanbul seferi

Bora Jet’den Zonguldak-İstanbul seferi

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Saltukova Beldesi'ndeki Zonguldak Havalimanı'nda İstanbul ve Trabzon seferleri başladı.

 Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Saltukova Beldesi'ndeki Zonguldak Havalimanı'nda İstanbul ve Trabzon seferleri yeniden başladı. İstanbul'dan 9 yolcusuyla gelen uçak, Trabzon'a 38 yolcu ile hareket etti. 


Daha önce yeterli yolcu bulunmadığı gerekçesiyle ara verilen Zonguldak- İstanbul ve Zonguldak-Trabzon arası seferler, Bora Jet- Anadolu Jet otaklığı ile yeniden başladı. Sabah 08.30'da İstanbul'dan hareket eden uçaktaki 9 yolcu, Zonguldak Havalimanı'nda Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir ve Çaycuma Belediye Başkanı AK Parti'li Mithat Gülşen tarafından karşılandı. 

Kaymakam Hasan Yaman, yurt içi seferlerin başlamasının bölge açısından önemine dikkat çekti. Hizmetin devam etmesi için yöre halkının destek vermesi gerektiğini belirten Kaymakam Yaman, "Yurt içi uçuşlarımız daha önce başlamıştı. Fakat talep yetersizliği nedeniyle uçuşlara ara verilmişti. Ama bizde hep bir ümit vardı. Çünkü bölgenin ve havaalanının bu havacılık faaliyetine uygun olacağını düşünüyorduk. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yöremiz için hayırlı olsun" dedi. 

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de havalimanında yurt içi seferlerin başlamasının, Zonguldak'ın yanında Bartın ve Karabük'e de ekonomik, sosyal, kültürel ve turizm açısından katkı sağlayacağını söyledi. 

Bora Jet İstasyon Müdürü Ahmet Can ise ilk gün için yolcu sayısının iyi olduğunu, seferlerinin devamından umutlu olduğunu kaydetti. 

Konuşmaların ardından İstanbul'dan gelen uçak, aralarında Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Havalimanı Müdürü Hasan Özşahin, işadamları ve muhtarların bulunduğu 38 yolcu ile Trabzon'a hareket etti. 

Zonguldak- İstanbul ve Zonguldak- Trabzon arasındaki seferlerin cuma ve pazartesi günleri gerçekleştirileceği belirtildi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.