“Borsa İstanbul“ verimliliği arttıracak

“Borsa İstanbul“ verimliliği arttıracak

İstanbul Altın Borsası Başkan Vekili Osman Saraç: "Borsaların 'Borsa İstanbul' çatısı altında birleşmesi, kıymetli maden piyasalarına tek elden ve çok daha verimli ulaşma imkanı sağlayacak."

 İstanbul Altın Borsası Başkan Vekili Osman Saraç, borsaların "Borsa İstanbul" çatısı altında birleşmesinin, kıymetli maden piyasalarına tek elden ve çok daha  verimli  ulaşma  imkanı  sağlayacağını belirterek, "Borsa İstanbul  ürün  çeşitliliği sağlayacak, uluslararasında  rekabet edebilir hacimlere ulaşacak" dedi.

Saraç, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan Sermaye Piyasası Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle mevcut 3 borsanın "Borsa İstanbul" çatısı altında birleşeceğini hatırlattı.

Bu birleşmeyle birlikte "İstanbul Finans Merkezi" projesinin de önemli bir adımının atılacağını söyleyen Saraç, "Bu sayede hem kaynaklar kullanılmış olacak hem de yatırımcılara tek elden çok daha verimli sermaye piyasalarına ve kıymetli maden piyasalarına ulaşma imkanı sağlanmış olacak" dedi.

Bu birleşmeyle, İstanbul'un bölgesel merkez olma stratejisi doğrultusunda güçlü bir yapıyla daha hızlı ve verimli adımlar atılacağını anlatan Saraç, "Yeni ürünler ve piyasaların açılmasının sağlayacağı ivme ile birlikte 'Borsa İstanbul'da yüksek derinlik sağlanacak. Borsa İstanbul, ürün çeşitliliğini sağlamış ve uluslararası aktörlerle rekabet edebilir hacimlere ulaşmış olacak. Halihazırda borsamızda var olan kıymetli maden ve ödünç piyasalarımız ile birlikte dünya altın ticaretinde ve kuyumculuk sektöründe önemli bir yere sahip ülkemiz, yeni yapı ile gelişerek mevcut konumunu daha da yükseklere çıkarıp, perçinleyecek" şeklinde konuştu.

Birleşme ile birlikte İstanbul Altın Borsası çalışanlarının "Borsa İstanbul" çalışanı haline geleceğini ve mevcut görevlerine devam edeceğini hatırlatan Saraç, İstanbul Altın Borsası'nda 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak aynı gün valörlü işlemlere imkan tanındığını anımsattı.

Saraç, "Yeni yapıyla birlikte özellikle üyelere sunulacak yeni piyasalar ve türev ürünlerin desteğiyle mevcut kıymetli madenler piyasasında da hacim ve derinliğin artacağı aşikardır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.