BOTAŞ %50 KISITLADI, ELEKTRİKTE KESİNTİLER OLACAK..!

BOTAŞ %50 KISITLADI, ELEKTRİKTE KESİNTİLER OLACAK..!

Botaş Doğal Gazı %50 Kıstı Elektrik kesintileri artacak.Gazetemizin yaptığı incelemeler sonucu 24 Ocak tarihinde BOTAŞ'ın soğuk hava koşullarında Doğalgaz iletimini %50 kısıtladı. Türkiye'de Elektirik üretimini üstlenen ve Santrallere dağıtan EÜAŞ bu uy

Konu ile ilgili ihbar aldığımızda İlk işimiz BOTAŞ'ı aramak oldu. BOTAŞ'ta görüştüğümüz yetkili konuyu doğrularken, " Bu sadece alternatif yakıt kullanan yerlerde geçerli olacak bir uygulama" dedi. Aklımıza şu soru takıldı; Vatandaşın Alternatif yakıt kullanımı nasıl tespit ediliyor ? Türkiye'nin % 50 sinin dooğalgaz kullanımı yokken bu tespiti yapmak çok zor olsa gerek..
BOTAŞ'tan yetersiz ve anlam veremediğimiz bilgiler alınca Enerji Bakanlığına ulaşmaya çalıştık. Enerji Bakanlığı'nda sorularımıza muhattap olacak kimse yok ki santral görevlisinden başka yardımcı olmaya çalışan olmadı. 
TEDAŞ sıradaki durağımızdı. Sadece teknik bir kaç soru için telefonlarını meşgul ettik. TEDAŞ yetkilisi bize bu konuya en doğru cevabı EÜAŞ'ın verebileceğini söyledi, bizde hemen EÜAŞ'ta bir yetkiliye ulaşmaya çalıştık. 
Araştırmalarımızın sonucunda, Konunun doğru olduğu BOTAŞ'tan Doğalgaz alarak Elektirik üreten EÜAŞ üretim performansının düşeceğini öğrendik.
Peki bunun sonucunda ne olacak ? 
- Faturalarda artış olacak mı ?
- Elektrik kesintileriyle soğuk havada Kombi Kullanan vatandaş ne yapacak ?
- % 50 lik kısıtlama Fatura bedellerinde düşüş gösterebilir mi ?
Konu her ne kadar soğuk hava koşulları olsada, sıkıntının Arz - Talep dengesinin sağlanamamasından kaynaklandığı açık. Akıllarda kalan en önemli soruysa şu " Her şartta faturasını aksatmadan ve itiraz etse bile kabul görmeden ödeyen Halkımız, havaların aşırı soğuduğu bu zamanda sıkıntı çekmeye ne derece mecbur ?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.