Bozdağ: Başkanlık önerisinin yeni anayasanın önünü tıkamasına izin vermeyiz

Bozdağ: Başkanlık önerisinin yeni anayasanın önünü tıkamasına izin vermeyiz

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, uzlaşma komisyonunun diğer hükümler üzerinde anlaşması halinde, başkanlık sistemi önerileri ile yeni anayasa sürecini tıkamayacaklarını söyledi.

Bozdağ, “Eğer uzlaşma komisyonu, uzlaşma ile milletin önüne bir anayasa kor da ‘başkanlık sistemi hariç biz anayasanın bütün hükümleri üzerinde anlaştık’ derlerse, o zaman biz başkanlık sistemi önerimizin yeni anayasanın önünü tıkamasına izin vermeyiz.” dedi.

Bekir Bozdağ, Marmara Üniversitesi’nde katıldığı panel sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Başkanlık sistemini savunmaya devam ettiklerini belirten Bozdağ şunları söyledi: “Başkanlık sistemini savunuyoruz. Doğru olduğunu söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Muhalefet partileri yeni anayasa konusunda şunu ifade ediyorlar; ‘AK Parti grubu başkanlık sistemi önerisini gündeme getirdi, dolayısıyla yeni anayasa çalışmalarını tıkadı’ şeklinde bir değerlendirme yapıyorlar. Bu büyük bir çarpıtma. Bütün partilerin uzlaşma komisyonunun aldığı kararlar çerçevesinde çalışma esasları şöyle belirleniyor, üzerinde mutabakat olan konular kabul edilip geçiliyor. Mutabakat olmayan konular erteleniyor. Daha sonra tekrar üzerinde müzakere yapılıyor. Bu anlamda CHP, MHP ve BDP’nin üzerinde mutabakat sağlanmayan önerileri var. Onlar ertelendi. AK Parti’nin başkanlık önerisi de üzerinde mutabakat sağlanmayan bir öneridir. Dolayısıyla bunun görüşmesi ertelenmiş durumda. Biz şunu söylüyoruz, dün Başbakanımız da ifade etti. Eğer uzlaşma komisyonu uzlaşma ile milletin önüne bir anayasa kor da, derlerse ki, ‘başkanlık sistemi hariç biz anayasanın bütün hükümleri üzerinde anlaştık’ derlerse, o zaman biz başkanlık sistemi önerimizin yeni anayasanın önünü tıkamasına izin vermeyiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.