Bozhane Tırmanmaya Büyük İlgi

Bozhane Tırmanmaya Büyük İlgi

2013 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 4. yarışı Mapfre Genel Sigorta Bozhane Tırmanma Yarışı, İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından 19 pilotun katılımı ile gerçekleştirildi…

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 4. yarışı olan Bozhane Tırmanma Yarışı, kısa adı İSOK olan İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından Mapfre Genel Sigorta sponsorluğu ve Ford Otosankatkıları ile 12 Mayıs Pazar günü Bozhane (Öğümce) parkurunda organize edildi.

Sabah saatlerinde yapılan brifingde sporcuların Hatay Reyhanlı’da hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşu ile başlayan organizasyon antrenman çıkışları ile devam etti. Antrenman çıkışlarında otomobilinde teknik bir problem yaşayan Pegasus Racing pilotu Cem Acaryarışta start alamadı.

5 km.lik efsaneleşmiş Bozhane etabında, 3 çıkış üzerinden gerçekleştirilen yarışta Kategori 6’da 10:58,920 toplam zamanı ile Opel Astra GSI pilotu Cem Şit ilk sırayı elde etti. Güneşli bir Pazar günü sporseverlerin de büyük ilgi gösterdiği organizasyonda ikinciliği benzer bir otomobille yine Ankara’dan Tansel Tunca kazanırken, üçüncülük Renault Clio 16s ile Serhat Susuzoğlu’nun oldu.

Kategori 5’de ise 09:39,662 toplam zamanı ile Subaru Impreza pilotu İbrahim Şendil birinciliğe uzandı. Yiğit Timur, yeni otomobili Mitsubishi Lancer EVO VIII ile ilk yarışında 03:03.208 ile günün en iyi zamanını kaydetti ve hem kategori 5’te hem de genelde ilk sırayı elde etti. Ancak üçüncü çıkışta fo-depar (erken start) gerekçesi ile 1 dakikalık zaman cezası alınca günü kategorisinde ikinci olarak tamamladı. Kategori 5’de podyumun son basamağında, Renault Clio Sport ile İzmirli Erkan Yanıkoğlu yer aldı.

Kategori 4’de 09:40,875 toplam zamanı ile Fiat Punto S1600’lı Pegasus Racing pilotu Alkan Erdenbirinciliği kazanırken, 4 saniye farkla Alfa 156 pilotu Ümit Kemal Coşkun ikinciliği ve yine Pegasus Racing’den Fiat Palio S1600 pilotu İsa Karol üçüncülüğü elde etti.

Kategori 3’de 10:32,143 zamanı ile Peugeot 306 S16 pilotu Gürkal Menderes birinciliğin sahibi oldu. Benzer bir otomobille Murat Üçbaşaran ikinci sırada yer alırken, bu kategorinin üçüncüsü Honda Civic Type-R ile Tarık Doğançay oldu.

Kategori 2’de tek yarışmacı olarak mücadele eden Fiat Palio sürücüsü Ufuk Yavuz 10:49,484 ile Bozhane parkurunu başarı ile tamamlayarak podyumda yer aldı. Kategori 1’de ise geçen yılın şampiyonu Peugeot 106 GTI sürücüsü Ahmet Salih Kandemir 10:49,947 zamanı ile bir kez daha birinciliğe ulaşan isim oldu. Benzer bir otomobille yarışa İstanbul’dan katılan Sedat Yılmaz’ın ikinci sırayı elde ettiği bu kategoride üçüncülük ise Citroen Saxo VTS ile Metin Filiz’in oldu.

Yarışın ardından yapılan ödül töreninde, dereceye giren sporculara kupaları TOSFED Başkanı Demir Berberoğlu ve İSOK Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Orbay tarafından verildi.

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’na, 25-26 Mayıs tarihlerinde Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne bağlı İsabeyli beldesinde düzenlenecek olanŞırlan Tırmanma Yarışı ile devam edilecek. 

VIDEO GÖRÜNTÜLERİ
 linkinde 2013_Tırmanma_Sampiyonasi klasöründen HD formatındaki BOZHANE TIRMANMA görüntülerine ulaşabilirsiniz.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.