"Bu adam dengesiz"

"Bu adam dengesiz"

İstanbul’da ölü bulunan ABD’li turist Sarai Sierra’nın bir numaralı katil zanlısı olarak arandığı iddia edilen şahsın ailesi İHA’ya konuştu.

Polis, İstanbul’da kayboluşunun 12’nci gününde Cankurtaran’daki sur kalıntıları içinde cesedi bulunan ABD’li turist Sarai Sierra’nın (33) katil zanlısı olduğu iddia edilen ‘Laz Ziya’ lakaplı kağıt toplayıcısı Ziya T.’nin (46) yakınları yaşananları İHA’ya anlattı.

İstanbul’dan gelen özel tim ekibi Yenice, Karabük ve Safranbolu’da bulunan ağabeyleri ve ablası ise yakınlarının evlerinde Ziya T. ile ilgili bilgiler toplayarak kullandığı bazı eşyaları toplanarak adli tıpa gönderildi.

Yaşanan olayla ilgili kapılarını İHA’ya açan Ziya T’nin abisi İbrahim T. , suçlamalara bir şey demediklerini ve suçlamaları kabul etmiyoruz diyemeyeceğini ancak dengesiz olduğunu söyledi.

Kardeşinin sadece bugün değil 15 yıldır dengesiz yaşadığını söyleyen İbrahim T. , “ Biz inanamıyoruz yada inanmak istemiyoruz. Ablama ben 100 lira verdim ona versin diye sonra diğer ağabeyside vermiş. Bizde yapmaz diyoruz ama Polis bize delillerin olduğunu söyledi. Evde yaşamıyor dışarıda yaşıyor. Burada ben ona ev tuttum dayadım döşemdim ama sokaklarda yaşamayı seviyor. Polis bize bu olayı anlattığında biz inanamadık yapacak bir şey yok. Polislere yardımcı olduk. Yerini bilmiyoruz. İki üç senede bir geliyor. Telefon kullanmaz bir şey kullanmaz. Arandığını bilse teslim olur, gelir. Arandığını bilmez bence. Böyle bir şey yapacağına inanamıyoruz. En son 6-7 gün önce gelip iki üç gün kalıp Hatay tarafına gideceğini söylemiş. Onun normalde bir şeye ihtiyacı yoktu, çalışıyordu maaşı bile vardı. 3 yıl önce çekip gitti Herkese inanır, saftır” dedi.

BU İŞİ YAPANLARA TEPKİ GÖSTERDİ
Ziya T.’nin ablası Nazmiye Ç ise, çok üzüldüğü ve hatta Yenice’ye gelerek kendisinde kalan kardeşinin bu olayla ilgili haberleri izlediğinde bu işi yapanlara çok kızdığını söyledi.

Kardeşinin böyle bir şey yapacağına inanmadığını söyleyen Nazmiye Ç, “ Ben çok üzüldüm ve böyle bir şey yapacağına inanamıyorum. Böyle bir şey yapacak bir insan değil. Şoktayım hala. Polis evime geldi onlara her türlü bilgileri de verdik yardımcı oldum. Böyle bir şey yapacağına ihtimal bile vermiyorum, yapmışsa bile şok olurum. En ufak bir şüphe bile yoktu. En son bana geldiğinde bu cinayetle ilgili haberleri izlerken, bu işi yapanlara tepki verdi. Bana ‘Bunu nasıl yaparlar, Türkiye için kötü bir şey. Bunun kaybolan cihazını alsalar ne olacak. Aptallar bu kullanılmaz da satılamazda Türkiye’de neden alsınlar. Bu kadın ajan ve CIA bence. Bunu Türkiye’ye koymuşlar herhalde bence” dedi bana. Onun için bir ihtimal vermiyorum. Gayet sakindi. O haberleri bizle birlikte izledi. İnsan bir tepki verir. Suçlu bir insan olsa kızarır ama hiç böyle bir şey dahi yoktu” dedi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.