Bu ihaleler Sarıgül ailesinin başını yakacak

Bu ihaleler Sarıgül ailesinin başını yakacak

Şişli Gazetesi Şişli’ye ve Şişliliye sahip çıkmaya devam ediyor. Şişli’ye hiçbir faydası olmayan bir ihale daha geçtiğimiz günlerde iptal ettirildi. Şimdi de yine Şişliliye hiçbir faydası olmayan, 2013 yılında bir gecelik maliyeti 12 milyon olan yeni yıl

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin Şişli Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu ve Şişliliye hiçbir faydası olmayan ihalelerin peşine düşerek yıllardır yaptığı amansız mücadelenin sonuçlarını almaya başladı.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’Nİ BÜYÜK TEHLİKELER BEKLİYOR

Tekin’in en son Ramazan iftarlarından ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla Savcılığa yaptığı başvurunun akabinde düzenlenen bilirkişi raporu ile Şişli Belediyesi’nin ihaleye fesat karıştırdığı tescillenmişti. Bu rapora rağmen Şişli Belediyesi aynı ve benzer ihalelerine fütursuzca devam etmesi üzerine suç duyurularının artması ve devletin de dikkatlerini Şişli Belediyesi’nin üzerine çevrilmesine neden olacak. Bu durumla da Şişli Belediyesi’ni yakın bir tarihte ciddi sıkıntıların beklediği ifade ediliyor.

SARIGÜL AİLESİNİN HİSSESİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN

OTEL İÇİN İHALE DÜZENLENDİĞİ İFADE EDİLİYOR

Şişli Belediyesi’nde yine çok tuhaf bir ihale daha gazetemizin ısrarlı takibi sonucunda geçtiğimiz günler de iptal ettirildi. Sarıgül ailesinin hissesi olduğu iddia edilen bir otele yıllardır konaklama ihalesi düzenleniyordu. 2014 yılında da yine tuhaf bir gerekçeyle benzeri bir ihale daha düzenlendi. Ama ihalenin ismi ile ihale konusu iş farklı hazırlanarak hiçbir plan ve programa dayanmadığı ve alelacele adrese teslim bir ihale olacağı yönünde güçlü emareler bulunuyordu. Bu durumu da fark eden Sarıgül ailesi ihaleyi iptal ederek gelebilecek tehlikeyi de önlemiş oldu.   

İHALENİN İSMİ İLE UYGULAMA FARKLI

Bu ihalenin ilana çıkış ismi “2014 yılı ilçemiz sınırları içerisinde ikamet eden öğrenciler, öğretmenler ile engellilere ve vatandaşlara yönelik gezi organizasyonu hizmet alım işi”

İhalenin teknik şartnamesinde de “İlçemiz sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlar için ilçemize en fazla 80 km uzaklıkta, deniz kenarında 5 yıldızlı bir otelde 4.000 kişilik 2 gecelik toplamda 8.000 gecelemelik konaklamalı gezi organizasyonu hizmet alım işi” olarak geçmesi ihale ile ilgili şaibeleri de gündeme taşımasına neden oldu.

DÜZENLENEN BİR İHALENİN KANUNİ OLARAK

MUTLAK BİR AMACI VE HEDEFİ OLMAK ZORUNDA

Bir belediye her hangi bir ihale düzenlerken kanuni olarak mutlak bir amacı ve bir hedefi olması zorunludur. Bu ihale ile; gerek engelliler, gerek öğrenciler, gerek öğretmenler gerekse de velilerin bir de buna vatandaşların eklenmesi bu ihalenin rant haricinde hiçbir amacının ve hedefinin olmadığını ortaya koymaktaydı.  

SARIGÜL AİLESİ İMZA ATMIYOR

Şişli Belediyesi’nde yaşanan bu olaylar karşısında yetkililerin 3 ila 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları gündemde iken hala bu ihalelere devam edilmesinin arkasında da Sarıgül ailesinin imzalarının olmamasının yattığını ifade ediliyor.

SARIGÜL AİLESİNİN DE BAŞI YANACAK

Gazetemizin teknik ekibi ise Şişli Belediyesi’ndeki bu gidişatın Sarıgül ailesine kadar uzanabileceğini belirtiliyor. Sarıgül ailesinin bu ve benzeri durumları geçmiş dönemde sürekli örtbas etmesinin alışkanlığı ile bu kadar fütursuzca hareket etmelerine sebep olduğu ama bu dönemin geçmiş dönemlerden farklı olması sebebiyle de Sarıgül ailesinin kendi hazin sonlarını hazırladıklarını, bunu geçte olsa süreç içerisinde ortaya çıkacağı ifade ediliyor.  

TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR

Şişli Belediyesi’nde; Sarıgül ailesi gibi geçmiş dönemde benzeri olayların yaşanmış olması da tarihin tekerrürden ibaret olduğunun göstergesi olacağı ifade ediliyor.

Şişli Belediyesi dönemin altın kızı olarak nitelendirilen ve dönemin Cumhurbaşkanı’nın evladı olarak bilinen Gülay Atığ gibi bir başkanın tarihin derinliklerinde kaybolmasına neden olmuştu. Bu durumunda sıranın Sarıgül ailesine geldiğinin bir işareti olarak nitelendirildiği ifade ediliyor.

YENİ YIL İHALESİNİN DE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Şişli Gazetesi olarak önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan yeni yıl kutlamaları ihalesiyle ilgili tüm dikkatleri Şişli’ye çekmek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz.

BU İHALEYİ A46 FİRMASI MI?

OPERASYON FİRMASI MI ALACAK?

Şişli Belediyesi’nin 2013 yılındaki bir gecelik kutlama için 12 milyon para harcamıştı. Üstelik bu kutlamalar için bir de Nişantaşı esnafından da ayrıca para talep edilmişti. İhaleye rağmen de ciddi sponsorlar bulunmuştu. Bu güne kadar bu büyüklükte bir bütçenin nerede ve nasıl kullanıldığı da kimse tarafından takip edilmemişti.

Şişli Gazetesi olarak 2014 yeni yıl kutlamaları için düzenlenecek bu yıl ki yeni yıl kutlamaları ihalesiyle ilgili tüm dikkatlerin Şişli’ye çevrilmesine vesile olacağız. Bu ihaleyle ilgili tüm detaylı araştırma ve incelemeleri takip ederek Şişli’nin ve Şişlilinin paralarının takipçisi olacağız.

ŞİŞLİ KAYMAKAMLIĞI’NI VE SİYASİ PARTİLERİ

BU İHALEYLE İLGİLİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Bu ihalenin bütçesinin, ihaleye katılan firmaların ilişkilerinin ve ihaleyi alacak olan firmanın alışılagelmiş A 46 firmasının veya yerine hazırlanan Operasyon firmanın olup olmayacağı, ihale teknik şartnamesinin yerine getirilip getirilmeyeceğinin takipçisi olacağız.  

Şişli Kaymakamlığı’nı ve Şişli’deki siyasi parti temsilcilerini de bu ihale öncesinde ve sonrasında takipçisi olmaları için göreve davet ediyoruz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.