Bu şova yürek dayanmaz

Bu şova yürek dayanmaz

Autoshow 2012 bugüne kadarki en iyi organizasyon olma iddasıyla kapılarını otomobil tutkunlarına açtı. 500 yeni model, yeni nesil hibritler, dünya ve Türkiye prömiyerlerinin yanı sıra bu yıl Autoshow’da kadınlar ve çocuklar için de etkinlikler var.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2-11 Kasım tarihlerinde düzenlenen İstanbul Autoshow 2012’a 45 marka 500’e yakın modelle katılıyor. ODD (Otomotiv Distribütörleri Derneği) ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. işbirliği ile kapılarını açan fuarda, 4 dünya lansmanı, 31 Türkiye lansmanı yapılıyor. Yepyeni bir konseptle ziyaretçilerini ağırlayan İstanbul Autoshow 2012’de kadınlar ve çocuklar için de renkli etkinlikler bulunuyor.

 

HİBRİTLER ÖN PLANDA

Türk ekonomisinin kalbi haline gelen otomotiv sektörü için yılın en önemli organizasyonu olan Autoshow’a bu yıl hibritler yani elektrik motorlu araçlar damgasını vurdu. ’de satışı devam eden  Fluence Z.E. ve  Ampera’nın yanı sıra gelmek için sıra bekleyen Chevrolet Volt, Renault Twizy, elektrikli Smart fortwo da bulunuyor.  markalarının elektrikli modelleri de başka bir alternatif. Bununla birlikte konsept elektrikliler de mevcut. Opel’in elektrikli konsepti “RAK e” ve elektrikli bisikleti “RAD e” bunlardan birkaçı.

KADIN VE ÇOCUKLARA SÜRPRİZLER

Fuarda, çocuklar için çocuk kulübü etkinlikleri kapsamında tiyatro, sinema ve oyun alanları hazırlandı. Oyun alanlarında BJK Koleji eğitmenleri fuar boyunca her gün, “hayalimdeki projeyi gerçekleştirmek istiyorum” diyen 4-12 yaş aralığındaki çocuklara görsel sanatlardan sportif becerilere, bilim müzesi etkinliklerinden müziğe uzanan geniş bir yelpazede farklı içerikli eğitim ve atölye programları sunuyor. Joker Mağaza zincirleri ise jetonlu oyuncak makineleri ile Autoshow 2012’yi ziyaret eden çocukların neşesine neşe katacak. DOVE Bakım Alanı’nda güzellik uzamanları tarafından kadın ziyaretçilere cilt ve saç analizi yapılıyor, kişisel bakımla ilgili bilgiler veriliyor, sürpriz hediyeler dağıtılıyor. Fuar, kadınlar, çocuklar ve öğrencilere hafta içinde ücretsiz, hafta sonu ise kadınlara yüzde 50 indirimli, çocuklar ve öğrencilere ise yine ücretsiz. 

Bentley, İstanbul Autoshow’a fiyatı 1 milyon 661 bin TL olan Mulsanne’i getirdi. Bu otomobilden Türkiye’ye yılda sadece bir adet geliyor. Parasını verseniz de ikincisini satmıyorlar. Ülkemizde Bentley’in önceki modellerini Ali Ağaoğlu, Sabancı ailesi, Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar ve Volkan Demirel kullanıyor.

 

Toyota 50 yıllık spor otomobil birikimini yansıttığı GT86 ile İstanbul Autoshow'da büyük bir sürprize imza atıyor. Diğer Toyota modellerinden ayrı olarak 9.Salon'da yer alan "Adrenaline Zone" simülatörü ile ziyaretçilere "Adrenalin Fırtınasını" yaşatıyor.

 

İnovatif ve sınıf lideri teknolojiler,  çekici tasarım ve yeni motor teknolojileriyle donatılmış 5 yeni modeliyle dikkatleri üzerine toplayan Ford, interaktif ve eğlenceli etkinlikleriyle ziyaretçilerine Fordshow'un keyfini çıkarma fırsatı sunuyor. 

 

 

Maserati'nin GranTurismo modelinin 460 HP'lik en güçlü versiyonu olan ve ülkemizde ilk etapta 3 adet satılan Maserati GranTurismo Sport, 2012 İstanbul Autoshow Fuarı kapsamında otomobil severlerle buluştu. Araçların fiyatları 317 bin Euro'dan başlıyor.

 

Volkswagen Ticari Araç standının en ilgi çeken modellerinin başında, gelecekteki müşteri ihtiyaçlarına göre tasarlanan elektrikli konsept "eT!" geliyor… "Come To Me (Bana Gel)" ve "Follow Me (Beni Takip Et)" özelliklerini taşıyan "eT!", sürücüsü olmaksızın takip edebilme kabiliyetine sahip. 

 

 

Dünyanın en pahalı ve en süratlı seri üretim spor otomobili markası Bugatti'nin Türkiye'deki temsilcisi Doğuş Otomotiv, tüm dünyada büyük ilgi gören Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport'u, Türk müşterilerin beğenisine sundu. Grand Sport'un anahtar teslim satış fiyatı 4.3 milyon Euro. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.