Bu yıl da 'Türkiye'nin en şeffaf bankası'

Bu yıl da 'Türkiye'nin en şeffaf bankası'

Dünyanın kurumsal yönetim alanında en saygın derecelendirme kuruluşlarından biri olan Sermaye Piyasası Kurulu onaylı ISS Corporate Services Inc. (ICS), ‘pay sahipleri, kamuoyu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu’ kriterlerini dikk

Şekerbank, 100 üzerinden '90.95' notu ile IMKB Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yer alan mevduat bankaları arasında Türkiye’nin en yüksek nota sahip bankası oldu.

Şekerbank’ın Türkiye’nin kurumsal yönetim notu alan ve bu kapsamda İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi’ne giren ilk banka olmasından ötürü gurur ve mutluluk duyduklarını belirten Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Basri Göktan, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Şekerbank’ın kurumsal yönetim konusunda öncü rolünü sürdürdüğünü söyledi. Göktan, “Bankacılık sektöründe geçmişten bu yana tabana yaygın hissedarlık yapısı ile ayrışan Şekerbank, kurumsal yönetim ilkelerini, bu kavram henüz yerleşmeden çok önce süreçlerinde uygulamaya başlamıştır. Şekerbank, ülkemizde hisseleri halka arz edilen ilk bankalardan biridir. Kurumsal kültürümüzün verdiği yapı ile tüm paydaşlarımızla olan ilişkilerimizde iş etiğine önem verip, bağımsız yönetim kurulu üyeliklerinden kurumsal yönetim komitelerine kadar birçok başlıkta sektörümüzde ilklere imza attık. Bu doğrultuda da son dönem değerlendirmesinde en yüksek notu yine tüm sosyal paydaşlarımızla olan ilişkilerimizin değerlendirildiği menfaat sahipleri başlığı için aldık. Kurumsal yönetim alanındaki öncü rolümüzü her yıl daha üst seviyeye taşımamız ve geçen yıla göre sağladığımız yüksek artış önemli bir başarıdır” dedi.

Aynı zamanda Türkiye’nin kurumsal yönetim notu alan ilk bankası olan Şekerbank, ISS’nin geçtiğimiz yıl yapılan 7 Şubat 2012 tarihli değerlendirmesinde 100 üzerinden ‘88.21’ alarak, IMKB Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yine en yüksek nota sahip mevduat bankası olmuştu.

Türkiye’de kurumsal yönetim derecelendirme faaliyetinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan ‘Kurumsal Yönetim İlkeleri’ dikkate alınıyor. SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri; OECD tarafından 2004 yılında yayınlanan ve tüm dünyada referans olarak kabul edilen 'OECD Kurumsal Yönetim İlkeleri' ile uyumlu olarak gerçekleştiriliyor. Derecelendirmede ‘pay sahipleri, kamuoyu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu’ kriterleri çerçevesindeki uygulamalar dikkate alınıyor. Şekerbank’ın kurumsal yönetim derecelendirmesi ise 2007 yılından bu yana uluslararası derecelendirme şirketi “ISS Corporate Services Inc.” (ISS) tarafından gerçekleştiriliyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.