Bulgar soydaşlar çok dertli

Bulgar soydaşlar çok dertli

Bağcılar Belediyesi'nin de katıldığı Bulgaristan gezisinde ülkede yaşayan soydaşlar dertlerini anlattı. Cebeli Belediye Başkanı Bahri Ömer, ‘’Bizleri silahla yıkamadılar ama nafakasız bırakarak bitirmeye çalışıyorlar.Buralara Türkiye’den yatırımcılar gels

Marmara Belediyeler Birliği ile Bağcılar Belediyesi ortaklaşa Bulgaristan’a teknik bir gezi düzelendi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyelerinden oluşan grup, Kırcaali, Plovdiv, Eskicuma, Razgrad, Şumnu, Ruen ve Burgaz şehirleri gezildi ve resmi temaslarda bulunuldu.

Ekibin gezi kapsamında ilk durak yeri Kırcaali oldu. Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, kendisi gibi Türk olan ve Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden seçilen Eğridere Belediye Başkanı Resmi Murat, Koşukavak Belediye Başkanı Sabihan Mehmet, Mestanlı Belediye Başkanı Akif Arif ile birlikte Bağcılar Belediyesi ekibini öğle yemeğinde ağırladı.

TÜRK İŞ ADAMLARINA ÇAĞRI

Kırcaali Otel’de verilen yemekte kısa bir konuşma yapan Aziz, ‘’Kırcaali, Arda Boylarında türküsünün gerçekten hissedildiği yerdir” dedi. Kırcaali ekonomisinin tarım ağırlıklı olduğunu ifade eden Aziz, “Türkiye’den işadamlarımızı Kırcaali’de yatırım yapmaya bekliyoruz ve her türlü desteği sağlayacağız’’ diye konuştu.

“BİZİ NAFAKASIZ BIRAKARAK BİTİRMEK İSTİYORLAR”

Daha sonra meclis salonuna geçerek burada Kırcaali Belediye Meclis Başkanı ve Cebeli Belediye Başkanı Bahri Ömer ile birlikte Bağcılar Belediye Başkan Yardıcıları ve belediye meclis üyeleriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Daha önce milletvekilliği de yapmış olan Cebeli Belediye Başkanı Bahri Ömer, 30 bin kayıtlı nüfusu olan ilçesinin 2/3’ünün Türkiye’ye göç ettiğini ifade ederek, ‘’Bütün Balkanlarda en çok sıkıntıyı Bulgaristan’da yaşayan Türkler çekiyor. Üstelik asla Bulgaristan’ın sınırlarını tartışmadığımız halde çocuklarımıza ana dilde eğitim için kitap verilmiş değil’’ dedi.

Ömer, Kırcaali Belediye Başkanı Aziz’in Türkiye’den yatırım çağrısını tekrarlayarak, ‘’Bizleri silahla yıkamadılar ama nafakasız bırakarak bitirmeye çalışıyorlar. Nafaka ve benliğimiz çok önemli. Buralara Türkiye’den yatırımcılar gelsin ki, işsizlik meselemiz olmasın” şeklinde konuştu.

Gezi kapsamında Bulgaristan Yüksek İslam Şurası Başkanı Şabanali Ahmed ile görüşüldü. Yüksek İslam Şurası Başkanı Şabanali Ahmed, Kırcaali’ye gelen Bağcılar heyetinden Osmanlı’dan kalan Vakıf mallarının kendilerine iadesi için İstanbul’da ve Türkiye’de seslerinin duyurulmasını istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.