BUNDESLİGA DA KİM ŞAMPİYON OLUR?

BUNDESLİGA DA KİM ŞAMPİYON OLUR?

Almanya Bundesliga ligi dünyanın en çok izlenen ve takip edilen ligleri arasında yer alıyor. Özellikle stada giden seyirci sayıları ülkemize göre çok çok fazla durumda ki Alman insanlar futbolu seviyor ve takımına destek olmayı iyi biliyor.

Almanya Bundesliga ligi dünyanın en çok izlenen ve takip edilen ligleri arasında yer alıyor. Özellikle stada giden seyirci sayıları ülkemize göre çok çok fazla durumda ki Alman insanlar futbolu seviyor ve takımına destek olmayı iyi biliyor. İster 2. İster 3. Lig olsun statların dolu olması şaşırılacak bir durum değil. Buna karşılık izlenme yüzdesi de oldukça yüksek. Ayrıca Türk kökenli oyuncuların da Alman kulüplerinde oynaması da bizlerin takip etmesi açısından önemli bir faktör. Şu anda aktif olarak Ömer Toprak, Kaan Ayhan, Kenan Koçak, Tayfun Korkut, Yunus Mallı, Levin Öztunalı, Suat Serdar, Çağlar Söyüncü, Halil Altıntop ve Nuri Şahin gibi üst düzey futbolcular da aktif olarak Almanya’da top koşturuyorlar.

Liglerindeki takımlarında güçleri hemen hemen yakın olsa da öne çıkan ekipler, Bayern Münih, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Wolfsburg, Hoffenheim, Schalke ve Leipzig. Fakat ligin kralı tartışmasız olarak Bayern Münih. Alman ekolü son 5 sezonun tamında rahatlıkla şampiyon oluyor. Ezeli rakipleri olan Borussia Dortmund’u bile rahatlıkla yenebiliyorlar. Her sezona da şampiyonluk dan başka hedef koymayan ekip bu sene de hem liginde hem de Avrupa’da şampiyonluk kovalıyor.

Bayern Münih sezon başında dünya futbolunun önemli oyuncuları olan XabiAlonso ve PhilippLahm’ı emekli etse ve Badstuber, RenatoSanches, Benatia, DoglasCosta gibi önemli oyuncularını yollasalar da takıma katılan Tolisso, Rudy, Süle, Coman ve James Rodriguez gidenlerin yerini aratmayacak cinste. Zaten bahis siteleri de açık ara onları önde gösteriyor. Güncel olarak Almanya’da kim şampiyon olur oranları şu şekilde:

  • Bayern Münih: 1.18
  • Borussia Dortmund: 6.50
  • Bayer Leverkusen: 23.00
  • Wolfsburg: 67.00
  • Schalke: 81.00
  • Leipzig: 351.00

Bu sezonda da oranları düşük de olsa son 5 sezonu elini kolunu sallayarak geçen Carlo Ancelotti’nin öğrencileri olan Lewandowski’li, Müller’li, James’li, Boateng’li, Vidal’li, Neuer’li, Robben’li, Ribery’li ve daha birçok yıldız ismi ile Bayern Münih bize göre net olarak hatta biraz abartmak gerek ise en yakın rakibinin en az 10 puan önünde şampiyon olacak gibi duruyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.