Burkay: PKK'nın savunduğu ideolojinin içeriği boş

Burkay: PKK'nın savunduğu ideolojinin içeriği boş

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak Par) Genel Başkanı Kemal Burkay, PKK'nın savunduğu ideolojinin içinin tamamen boş olduğunu söyledi. Burkay, " 'Bağımsız Kürdistan' söylemini bırakan PKK'nın niye savaştığına anlam veremiyorum." dedi.

İstanbul'da medya temsilcileriyle bir araya gelen Kemal Burkay, 'demokratik özerklik' kelimesini siyasi literatüre PKK ve BDP'nin soktuğunu ifade etti. Burkay, " 'Özerklik' diye bir şey var. Otonomi yani. Kürtler buna 'Humuhtari' diyorlar. Yani kendi kendini yönetmek. Savunulan şeyin içeriği boş. Ayın şeyi Öcalan daha önce söylemişti. Hem de BDP'liler bunu tekrar etmişti. 'Toprak istemiyoruz. Sınır istemiyoruz. Bayrak istemiyoruz falan' demişlerdi. Aslında bu içi boş bir özerkliktir. Doğrusunu söyleyelim. Yani adını özerklik koyup bir şey istememektir. Niye savaşıyorlar? Buna anlam veremiyorum zaten." şeklinde konuştu.

Kemal Burkay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buna rağmen Türk aydınları, bizim dostlarımız 'PKK ülkeyi bölmek istiyor' diyorlar. Demokratik özerklik ülkeyi bölmek anlamına gelmez. Otonomi bile değildir. Özerklik bile değildir. Özerklik bir yere verildiği zaman bölgesi olur. Onun sınırları, sembolik bayrağı olur. Futbol takımlarının bile bayrağı var. İngiltere'nin bayrağı bile Birleşik Krallık'tan ayrıdır. Bu doğal bir şeydir. Kaldı ki 20-25 milyon halktan bahsediyoruz. Bunun dilinin resmi dil olmasından daha doğal bir şey var mı? Kürt halkının sorununa uygun talep yok. PKK, geçmişte bağımsız Kürdistan diyordu. Bunu bıraktı. O zaman niye savaşıyorlar? Hatta Öcalan yakalandığı zaman 'biz yanlış yaptık, silah bıraktık. Bir daha kullanmayacağız' dedi. Sonra ne oldu da 2004 yılında PKK yeniden ortaya çıktı? PKK adını bile bırakmıştı. İdeolojisini, programını, silahını bırakmıştı. Ama 2004 yılında yeniden savaş pozisyonuna geçti." diye konuştu.

Burkay, "Özet olarak demokratik özerklik kimseyi rahatsız edecek bir şey değil ama niye bunun için savaşıyorlar? Bunu anlamak zor. Devlet niye halen bu kadar PKK'dan korkuyor? Bunu anlamak mümkün değil." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.